De Uitverkorene

Titel: De Uitverkorene

Auteur: Taran Matharu

Uitgeverij: van Goor

Bladzijdes: 320

Bindwijze: hardcover

 

Cade wordt van het ene op het andere moment vanuit zijn eigen tijd en leven naar een andere wereld getransporteerd. Al snel blijkt dat het rijk waarin hij is beland, wordt bewoond door wezens uit het verleden: prehistorische dieren, monsterlijke beesten en – wat eigenlijk nog vreemder is – mensen uit verschillende tijdperken. Cade heeft maar weinig tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, want al snel moet hij samen met een groep anderen meedoen aan een bruut toernooi, dat georganiseerd wordt door geheimzinnige opperheren. Wie zijn zij? En waarom hebben ze juist deze jongeren uitgekozen? Cade moet zich klaarmaken voor de strijd, want vluchten is geen optie…

Jaaaa weer een boek van Taran! Het moment dat deze in de brievenbus gevallen was ben ik begonnen met lezen omdat ik na de summoner serie (hier en hier) ben ik gek op zijn schrijfstijl. Ook met dit boek komt dat weer terug, de manier waarop Taran het verhaal verteld is alsof je daadwerkelijk naast de hoofdpersoon staat.

Als ik dit boek vergelijk met de summoner serie dan merk je dat het verhaal anders wordt opgebouwd, Het boek begint heel onduidelijk, je springt heen en weer tussen verschillende tijden/plaatsen maar dit past juist enorm goed bij dit boek.

In dit boek wordt er een wereld geschept waarbij heden verleden en toekomst door elkaar heen lopen. Hierdoor kom je dingen tegen welke je misschien nog uit geschiedenis lessen kent, maar ook grappige situaties door nog niet bestaande technologieën.

Daarnaast dan weer de cover, wat altijd bij de boeken van Taran te zien is dat het belangrijkste wapens uit het verhaal op de kaft te zien zijn. Ook dit is weer het geval, verder is het gewoon een enorm mooie kaft!

Ik kan nu al niet wachten tot deel 2 uit komt!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *