Boy 21

Boy21

 

Titel: Boy 21

Auteur: Matthew Quick

Uitgeverij: Lemniscaat

Bladzijdes: 199

Bindwijze: Hardcovers

 

 

 

 

 

Finley woont in Bellmont, een stad die wordt beheerst door geweld, de Ierse maffia, rassenrellen en drugs. Thuis is hij ’s nachts, als zijn vader werkt, verantwoordelijk voor zijn gehandicapte grootvader. Zijn redding is basketbal. Zodra hij zijn shirt met nummer 21 aantrekt, kan hij alle ellende achter zich laten. Dan komt Russ in de stad wonen. Dit voormalige basketbalwonder heeft iets verschrikkelijks meegemaakt waar hij niet over praat. Hij luistert alleen naar de naam… Boy21. Alsof hij nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, vraagt de coach van het basketbalteam Finley om Boy21 op sleeptouw te nemen. Dat is het begin van een ingewikkelde, kwetsbare vriendschap tussen ruwe bolster Finley en Boy21, die het liefst de werkelijkheid ontvlucht. 

Oke voor ik begin met recenseren van het boek moeten jullie weten dat ik een enorme hekel heb aan basketbal en zoals je in de samenvatting al leest zit er veel basketbal in, ondanks dat wilde ik het toch lezen en daar heb ik totaal geen spijt van!

Het boek laat je inzien dat sommige dingen belangrijker zijn dan jezelf en hoe belangrijk een mooie vriendschap is! Matthew Quick weet dit perfect te beschrijven in dit boek door een moeilijke situatie te vertellen in een origineel jasje.

De schrijfstijl is erg fijn en leest makkelijk door en heeft niet veel bladzijdes, dus voor je het weet is die al uit. Dit vond ik ook wel jammer want ondanks dat de beschrijving perfect was zaten er ook stukken in die wat diepgang mochten hebben.

Voor de dyslecte lezers is het best wel een klein lettertype. Ik had met dit boek liever een groter lettertype gehad.

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *