Kartonnen Sterren


Titel: Kartonnen Sterren

Auteur: Seren J. Smedts

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 300

Bindwijze: Hardcover

 

Bij de terugkeer van Livs vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid. Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat. Een normaal onbezorgd tienerleven lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren. Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn zo hard als karton.

Bij het zien van de cover en na het lezen van het verhaal kan je deze afbeelding aan bepaalde situaties koppelen. De titel van het boek is: Kartonnen sterren. Bij elk hoofdstuk zijn heel veel sterren afgebeeld op die manier blijf je in het verhaal van sterren.

Het boek gaat over de zeventienjarige Liv, zij woont samen met haar broertje Jeff en haar moeder waar ze een goede band mee heeft. Livs vader werkt in Amerika en komt niet veel thuis. Wanneer hij wel thuis komt is er veel spanning tussen haar vader en moeder. In het verhaal wordt je mee genomen in de gedachten en gevoelens van Liv. Ze heeft een fijne beste vriendin Louka. Liv mag van haar moeder niet uitgaan, alleen haar beste vriendin weet dit. In haar laatste jaar van school wordt ze door vrienden veel uitgenodigd voor feestjes en gaat ze met een smoes er toch naartoe. Daar gaat ze ook steeds meer met Jasper om.

Ik vond het boek in het begin erg moeilijk om in te komen en door te lezen. Dit kwam omdat de hoofstukken in delen is geschreven, die delen zijn iedere keer nieuwe situaties. Sommige situaties en dingen die Liv doet alleen of samen met haar familie worden dan niet verder geschreven en abrupt gestopt en gaat het over op een andere situatie. Naarmate je verder in het boek komt, wordt er wel wat meer geschreven maar dit had nog meer gemogen.

Tijdens het lezen leef je echt mee met Liv en alles wat ze meemaakt. Laatste jaar op school, niet mogen uitgaan. Spanningen tussen haar vader en moeder en haar vader die weggaat. Maar vooral haar eerste verliefdheid. Liv en Jasper die steeds dichter naar elkaar toegroeien. Die gedeeltes in het boek gaven je echt een glimlach op het gezicht en brachten je terug naar je eigen eerste verliefdheid. Dit werd heel lief, schattig en romantisch beschreven.

De schrijfster Seren J. Smedts bespreekt een aantal heftige en serieuze zaken in Kartonnen sterren. Het boek is echt wat voor tiener. Het verhaal komt heel overtuigend over. De schrijfster weet het gevoel van tiener zijn goed te beschrijven. Dan ben je bijna aan het einde van het boek en kan er met Liv en haar schoolkeuze en haar romantische prille relatie met Jasper nog van alles gebeuren. Maar dan die onverwachte plottwist op het einde. Die zag ik niet aankomen. Ik was er wel even stil van. Seren J. Smedts heeft een romantisch en ontroerend boek geschreven.

Het verhaal weet je op bepaalde momenten goed te raken, maar zou je nog meer over willen lezen.

★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *