Voorbij het Wederwoud – De raad van Vha’Rymn

Titel: Voorbij het Wederwoud – De raad van Vha’Rymn

Auteur: Valentijn Ringelberg

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 239

Bindwijze: Hardcover

 

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje. Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs. Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan. Voorbij het Wederwoud is een spannend en ontroerend verhaal over familie, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde.

Toen ik dit boek binnenkreeg en voor het eerst vasthield was ik gelijk gefascineerd door de super mooie cover. Het is een echte eyecatcher en ik waande me gelijk in een sprookjesachtige woudwereld. Toen ik vervolgens het boek opensloeg trof ik een prachtig geïllustreerde landkaart aan van het land Vha’Rymn.

Ik was inmiddels razend benieuwd geworden en ben gelijk gaan lezen. Het verhaal voert je direct mee vanaf de eerste bladzijde. Het is mooi om te lezen over de onvoorwaardelijke liefde die Phaun voor haar zus Céli heeft. Het is erg inspirerend hoe Phaun durft risico’s te nemen en het avontuur aangaat. Dit alles met het beste vertrouwen dat ze in haar landgenoten heeft.

Valentijn heeft een super mooie, nieuwe fantasiewereld gecreëerd die je (kan niet anders) absoluut voor je ziet terwijl je het leest. Ik ben razend benieuwd naar de rest van de boekenserie.

PS. Ik zal je de gigantische cliffhanger niet snel vergeven Valentijn

★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *