De kleine prins

 

De Kleine Prins

 

 

Titel: De kleine prins

Auteur: Antoine de saint- exupéry

Uitgeverij: Donker

Bladzijdes: 95

Bindwijze: Softcover

 

 

 

 

Op een dag gaat het prinsje op reis. Hij komt langs zeven planeten, waar hij de wonderlijkste mensen tegenkomt. Zo ontmoet hij een koning die niemand heeft om de baas over te spelen, en een zakenman die alle sterren van het heelal wil sparen.

De laatste planeet waar de kleine prins terechtkomt is de aarde, waar hij vrienden wordt met een vos. Dan ontmoet hij een piloot die midden in een woestijn met zijn vliegtuig is gestrand. Acht dagen lang zijn de kleine prins en de piloot samen. Het prinsje vertelt over zijn leven en over zijn wonderbaarlijke reis. Maar op de achtste dag is het water op en moeten ze op zoek naar een bron…

Volwassenen zijn vreemd, vind je niet? Nou ik ken er wel nog iemand die volwassenen een beetje apart vind, namelijk de kleine prins. Deze kleine prins mag misschien wel zo klein zijn zoals in zijn naam wordt gezegd maar hij betekent zo veel voor me, het is mijn favoriete kinderverhaal en er zijn vele die met mij mee ‘ja’ schudden.

De kleine prins is geschreven in 1943 (ja, geloof me, ik schrok er ook van toen ik erachter kwam dat het al zo oud is) en is geschreven door een Franse genie genaamd Antoine de Saint-Exupery, gelukkig bestaan er vertalers want dit boekje is ook wel het waard om het te vertellen ook al vind ik het soms wel jammer dat ik hem niet in het origineel kan lezen.

De kleine prins neemt je mee naar verre landen, of beter gezegd naar verre asteroïden waar hij een koning ontmoet, een mysterieuze vos, een gestrande piloot en nog vele andere personen nadat hij zijn roos achter heeft gelaten omdat hij het gevoel had dat hij niet meer voor haar kon zorgen.

Het kleine boekje zit vol met mooie gedichten en symboliek waar je toch iets verder bij na moet denken over vrienden, liefde en opgroeien. In het boekje vind je ook leuke illustraties die het boek zeker meer karakter geven en als je iets meer betaald voor het verhaal heb je vaak nog mooiere uitgewerkte illustraties. Ik vind dit boek zo fantastisch omdat het dus zulke diepe boodschappen heeft maar alsnog gewoon aan kinderen kan worden voorgelezen die ervan houden. Zeker fijn voor de ouders die hun kindjes voorlezen, dan hebben beide zowel jij als jouw kindje een leuk verhaal voor bedtijd.

Het boekje is niet zo dik en is daarom wel binnen een uurtje uitgelezen, ik heb hem zelf in het Engels gelezen en kan het zijn dat het soms moeilijk is om te begrijpen wat je nou eigenlijk leest maar dat komt ook wel door die symbolische vergelijkingen in het boek maar als je het in het Nederlands lees is het nog steeds een perfect boek. Enfin, een fantastisch boekje even tussen al het drama van de wereld door.

Laat je meenemen door de kleine prins en groei nooit meer op want wat is daar de lol in!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *