Layers

 

Titel: Layers

Auteur: Ursula Poznanski

Uitgeverij: Lemniscaat

Bladzijdes: 368

Bindwijze: Softcover

 

 

Dorian is pas 17 maar leeft al een jaar lang als zwerver. Hij is weggelopen bij zijn vader en sinds dien zorgt hij voor zichzelf, tot hij wakker wordt in het metro station met heftige hoofdpijn, zijn zakmes in zijn handen geklemd, omringt door bloed en een lijk naast zich van de persoon waar hij de dag daarvoor ruzie mee had. Hij herinnert zich niks van wat er gebeurd is en raakt in paniek. Hij krijgt een helpende hand toegestoken van een vriendelijke man die hem naar een landhuis brengt waar zijn leven een stuk beter wordt, en alles wordt voor hem verzorgd, zolang hij maar een ding doet, het afleveren van verzegelde relatie geschenken. Alleen veranderd alles op het moment dat hij door een incident een van de geschenken zelf houd.

Layers is echt een Young Adult boek met een uniek verhaal waarin een tiener die alles kwijt is zijn leven een weg probeert te vinden, en op weet te bouwen. Het verhaal is spannend, uitdagend en zit vol verrassingen. Het verhaal is ook zo realistisch geschreven dat het lijkt alsof het tijdens het lezen echt aan de gang is. Echter was het toch een boek voor mij waar ik moeite mee had om telkens verder te lezen. als je er eenmaal in zat dan wilde je graag door, maar als je hem even weg legde was het moeilijker om weer te beginnen. Na het lezen van de eerste paar hoofdstukken kan je je best snel inleven in Dorian doordat je zelf net zo verward bent als hij maar je wordt zo nieuwsgierig naar wat er gebeurd is en zeker naar het einde van het verhaal!

Het verhaal heeft een best veel verschillende personages welke allemaal in mijn optiek eigenaardig zijn, de diepgang in de personages had beter gekund. Dorian is bijvoorbeeld een terughoudende jongen die wel voor zichzelf kan zorgen maar vol zit met vragen, twijfels en veel leermomenten maar pas aan het eind van het verhaal wordt hier echt wat mee gedaan. Wat wel echt een pluspunt is, de flashbacks! Deze geven je toch net wat meer informatie om het beter te begrijpen!

Layers heeft een hele toepasselijke titel en kaft (welke ook nog eens super gaaf gevouwen is). Het verhaal is uniek en leest erg fijn door de prettige schrijfstijl van Ursula Poznanski met lekker korte hoofdstukken! Het boek heeft een goede opbouw en maakt het voor mij ook mogelijk om na langere leespauzes makkelijk verder te lezen. Als je dit boek nog moet lezen zou ik het zeker eens oppakken in de aankomende vakantie.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *