Hij die niet bestaat

 

 

Titel: Hij die niet bestaat – Een Vha’Rymn Novelle

Auteur: Valentijn Ringelberg

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 134

Bindwijze: Hardcover

 

De O’khani Kojvo groeit op onder het toeziend oog van zijn moeder op de Zoutsteppe. Ze leert hem jagen, voor zichzelf opkomen en zichzelf nuttig te maken in hun troep. Toch zijn er andere O’khana die het op Kojvo gemunt hebben. Iets dat alles te maken heeft met het verleden van zijn moeder. Wanneer er op een dag een groepje welpen uit de troep worden meegenomen heerst er onrust op de Zoutsteppe. Ook de band tussen Kojvo en zijn moeder Deneh wordt op de proef gesteld als de O’khana worden opgezocht door hun gezworen vijanden: de Mensen. Als jonge jager zal Kojvo de sturing van zijn leven in eigen handen moeten nemen, een beslissing die hem niet gemakkelijk af zal gaan. Hij begint aan een nieuw avontuur die hem uiteindelijk de verschrikkelijke titel van Kinderdoder op zal leveren. Maar waar heeft hij die wrede bijnaam aan te danken? Je leest meer over zijn hartverscheurende noodlot in Hij Die Niet Bestaat.

Een losstaand boek in de wereld van Voorbij het Wederwoud en ook bij dit boek was mijn eerste reactie WAUW. Kijk die cover dan weer! De mooie kleurstelling valt goed op. Daarnaast geeft het je gelijk het fantasie gevoel. Dit stopt niet bij de cover, binnen het boek vinden we een landkaart en ook nog eens tussen bepaalde hoofdstukken geïllustreerde pagina’s.

Ik heb dit boek gekregen voor de blogtour maar kon niet wachten om te beginnen. Vanaf de eerste pagina wordt je gelijk het verhaal in gegooid, wat het erg interessant maakt omdat je meer wilt weten over hoe en wat, echter maakt dit het ook wel lastig omdat je in sommige gevallen best wat context mist. Hierdoor is het echt leuker om dit novelle wel na boek één te lezen. We hebben een fantasierijke wereld waarin de tweedeling bijna voelbaar is, en de reis welke Kojvo mee maakt is erg spannend met een vleugje romantiek.

Daarnaast is de schrijfstijl van Valentijn is erg fijn om te lezen, en ook erg geschikt voor de wat jongere lezers. Valentijn schrijft was best vlot, de hoofdstukken zijn kort waardoor je even snel tussendoor nog een hoofdstuk kan lezen of juist denkt kan lezen. De hoofdstuk zijn net zoals in Voorbij het Wederwoud weer heel mooi geïllustreerd!

Ik ben erg wat er nog meer in Vha’Rymn afspeelt en ben zo benieuwd naar het nieuwe deel in deze serie!

★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *