Gewist

 

 

Titel: Gewist

Auteur: Teri Terry

Uitgeverij: Imagine

Bladzijdes: 428

Bindwijze: Paperback

 

 

 

 

Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren. Ze is Gewist. Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid? 

 

Mijn allereerste boek van de nieuwe uitgeverij Imagine books en wat voor een ! Het is het eerste boek in de gewist trilogie. Ik had al van veel mensen om mij heen ”die de Engelse versie gelezen hadden” gehoord dat het een erg goed boek was. Dus mijn verwachtingen waren al erg hoog. Toen ik hem binnen had heb ik hem dan ook meteen opgepakt om te lezen.

En ook ik moet toegeven hij was erg goed. Je wordt heel de tijd in spanning gehouden door wat er nou precies allemaal gebeurd is en omdat dit boek zich afspeelt in een toekomstige wereld zet het je ook erg aan het denken. Het idee van de schrijfster vind ik een bijzondere manier van redeneren. Om criminelen hun geheugen te wissen en hierdoor weer te kunnen deelnemen aan de maatschappij zie ik best wel later gebeuren. Maar om zulke jonge mensen hun geheugen al te wissen dat vond ik iets te ver gaan ofzo.

De schrijfstijl is erg fijn. Ondanks dat het een wat dikker boek is dan ik normaal lees, las ik er zo doorheen. Er was in het midden wel een stuk dat ik een beetje saai begon te vinden maar dat was met het laatste gedeelte weer helemaal goed gemaakt.

Ik vond Kyla een leuke lieve meid waarbij ik mij af en toe niet kan voorstellen wat ze dus gedaan moet hebben om gewist te worden. Haar ontwikkeling als in karakter was erg goed geschreven omdat ze steeds meer wil weten van haar leven voor ze gewist werd en daar alles voor over heeft.

Ik vond dit een goed begin van een serie en kan ook echt niet wachten op het volgende deel! Er gebeurd zoveel in het eerste deel dat je na deel 1 eigenlijk meteen door wil naar deel 2! Je hebt nog zoveel onbeantwoorde vragen die snel beantwoord moeten worden !

Deel 2 komt gelukkig volgende maand al uit !

★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *