Upgrade

 

Titel: Upgrade

Auteur: Lara Reims

Uitgeverij: Hamley books

Bladzijdes: 360

Bindwijze: Hardcover

 

 

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?
Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan?

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?
Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom.
Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.
Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.
Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

Het boek begint al best heftig met een onwerkelijke explosie wat naar mij idee iets te snel gebeurde, want ik wist nog te weinig over Remi om te berijpen wat er nou allemaal precies aan de hand was. Maar na wat verder lezen bleek Remi zelf ook niet goed te berijpen wie hij nou precies was. Hierdoor ga je op een soort zoektocht met Remi om erachter te komen wie hij nu precies is en die zoektocht is erg spannend maar zeker erg bijzonder omdat het ook nog eens afspeelt in een virtuele wereld.

De schrijfstijl van Lara Is erg fijn het heeft weinig moeilijke woorden en leest makkelijk weg. Wel vond ik het hier en daar in het verhaal iets te snel gaan waardoor ik sommige bladzijdes nog een keer moest lezen om te checken of ik het wel goed had gelezen. Soms leek het opeens over het ene te gaan en dan ineens had ik het idee dat ik over iets heel anders las.

Ik vind dit boek zeker een aanrader als jeugdboek. Het heeft echt alle elementen voor een goed jeugdboek. Spanning, avontuur en het heeft een beetje een Harry Potter sfeer, wie wilt dat nou niet !

★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *