De perfecte moeder

 

Titel: De perfecte moeder

Auteur: Esther boek

Uitgeverij: Hamley books

Bladzijdes: 361

Bindwijze: Paperback

 

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.
Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Alleen: maakt geld alles goed?
Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.
Wanneer haar moeder plots overlijdt, stort Helena’s zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood, blijven haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als dat je nooit meer loslaat? De Perfecte Moeder is een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden

Dit een boek die je leest, dicht slaat en dan diep zucht. In dit boek staan kindermishandeling en verwaarlozing door alcohol centraal. Het boek heeft namelijk een belangrijk doel, hoe alcoholmisbruik voor effecten kan hebben zelfs op latere gebieden. Iets wat je meestal op de achtergrond mee krijgt of wat achteraf bleek te zijn staat juist in dit boek centraal. Het boek wisselt zich af tussen twee personages en hierdoor krijg je het verhaal ook op verschillende manieren mee wat de spanning goed beet houdt. Of je het nou wil of niet dit boek doet iets met je.

Het lettertype is ideale dus zeker ook te doen als je dyslexie heb! Ook zijn de korte hoofdstukken erg fijn want als je even iets anders moet doen (zoals slapen, wat helaas noodzakelijk is) dan kan je hem even weg leggen na een hoofdstuk.

De cover wekt interesse, zeker als ik hem zag liggen in de winkel. Het heeft namelijk een hele mysterieuze uitstraling, ik had het ook aan kunnen zien als een thriller door dat de ene vrouw helemaal in het donkere gedeelte van de andere vrouw staat. Maar nu ik het gelezen heb vind ik de gehele cover erg goed passen bij het verhaal van het boek.

Naar mijn mening was dit een erg goed en sterk boek, eentje die je niet zo snel zal vergeten en ook niet erg vindt om weer een keer opnieuw te lezen.

Wat ook zo mooi aan dit boek is dat een deel van de opbrengst van het boek gaat naar Stichting Het vergeten kind!

★★★★

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *