Liefde & geluk

 

 

Titel: Liefde & geluk

Auteur: Jenna Evans Welch

Uitgeverij: Harpercollins

Bladzijdes: 320

Bindwijze: Paperback

 

 

Kan een roadtrip door Ierland haar gebroken hart helen?
Addie heeft iets ongelooflijk stoms gedaan. Nu is ze diep ongelukkig, en ze is bang dat haar hele toekomst in puin ligt. Wat niet helpt is dat ze ook nog voortdurend ruzie met haar broer Ian heeft, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders.
Ze hoopt dat de over-de-top-bruiloft van haar tante in Ierland haar kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en zijn Ierse vriend Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met liefdesverdriet.

Yes, een nieuw boek van Jenna zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige recensie (heb je die niet gelezen klik dan hier!) was ik erg enthousiast geworden om ook dit boek te lezen! Dus toen HarperCollins aankondigde dat ze nog een boek van Jenna uitgaven kon ik niet wachten.

De covers lijken heel erg op elkaar maar desondanks zijn het twee hele verschillende boeken. De covers zijn wel echt super schattig en ik vind ze echt leuk geïllustreerd.

Dit verhaal gaat over Addie en ik vond haar niet zo’n leuk karakter een beetje saai en suffig, dit kan uiteraard ook komen door wat ze heeft meegemaakt maar desondanks vond ik haar heel somber. Er is een moment geweest dat ik haar geweldig vond en dat was op de manier hoe ze haar broer tegenhield op de parkeerplaats. Ian is haar broer en die vond ik echt leuk, hij maakt een stap in het leven wat zijn leven helemaal kan veranderen en gaat daar dan helemaal voor. En dan heb je Rowan zucht Rowan, ja ik ben verliefd op Rowan mijn ideale beeld van een geweldige bookcrush.

De schrijfstijl van Jenna is heel fijn en luchtig en een boek zonder moeilijke woorden en wat je lekker weg kan lezen zonder ervoor te hoeven nadenken. Echt zo’n boek voor het slapen gaan of voor op vakantie.

Het verhaal zelf vond ik deze keer helaas niet zo leuk. Ik vond het erg saai en was erg langdradig. Ik heb letterlijk het gevoel gehad dat ik alleen maar in een auto zat en we af en toe heel snel uitstapte voor een bezienswaardigheid en dan weer BAM snel de auto weer in. Ik had het leuker gevonden om wat meer stil te staan bij Ierland als land zelf.

Al met al vond ik het dus best een teleurstellend boek zeker omdat ik Liefde & Gelato heel leuk vond had ik echt moeite om dit boek telkens op te pakken en om weer in die auto te stappen bij Addie die ik niet leuk vond en helaas niet op de schoot van Rowan kon zitten. Als ik dit boek eerst had gelezen wist ik niet zeker of ik Liefde & Gelato ook had gelezen.

★★

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *