De duistere school

 

Titel: De duistere school

Auteur: Sandra J Paul

Uitgeverij: Hamley books

Bladzijdes: 265

Bindwijze: Hardback

 

 

Eenmaal je op deze school zit, geraak je er nooit meer weg.
Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp.
De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen.
Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp. Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen. Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.

Weer een nieuw boek van de schrijfster Sandra J Paul. en dit keer een jeugdboek. zoals jullie weten lees ik het liefst Young adult maar voor uitgeverij Hamley maak ik altijd een uitzondering omdat ze echt goede boeken uitgeven. Dus dankje wel voor het recensie-exemplaar en het geweldige pakket dat daarbij hoorde!

Quinten is de hoofdpersoon van het verhaal en is anders dan de andere kinderen maar is erg spontaan en fantasierijk is. Samen met zijn vrienden komt hij in een spannend avontuur terecht.

De schrijfstijl van Sandra is erg fijn en weet goed de spanning op te bouwen maar ook tot het eind weet vast te houden.

De cover vind ik waanzinnig mooi! ook zijn er in het boek zelf hele mooie illustraties te vinden die een extra toevoeging geven aan het verhaal.

Ik vond het boek erg leuk en kon niet weg leggen het zou zo een verhaal uit een nieuwe serie van Paul van Loon kunnen zijn. Je krijgt van dit boek ook een beetje Harry Potter vibes.

★★★★

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *