De eliminatie

 

Titel: De eliminatie

Auteur: Danielle Bakhuis

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 272

Bindwijze: Paperback

 

 

Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan, totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en onze gezichten verlicht. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.

Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd.

Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage, weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een miljonair, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

Dit boek ging naar mijn idee zo snel dat ik het uit had en eigenlijk alleen maar meer wilde want WAUW wat een spannend boek!

Wanneer Cloë dit avontuur beleefd hou ik mijn hart vast. In sommige boeken zou ik willen dat ik de hoofdpersoon was maar ik zou geen moment in Cloë’s schoenen willen staan. Cloë vind ik daarom ook een goed en sterk personage. Sowieso vind ik elk personage erg goed uitgewerkt, zeker juist omdat het stereotype mensen zijn waarvan je denkt oh die blijft leven omdat ……….. maar ja is dat dan wel zo!?

Danielle haar schrijfstijl is heel fijn, geen moeilijke woorden, korte hoofdstukken maar weet de hoofdstukken zo op te bouwen dat je telkens maar blijft zeggen “nog 1 hoofdstuk” en BAM dan is het boek opeens al uit. Verder is het lettertype ook fijn en is de cover super mysterieus en spannend.

Ik raad dit boek zeker aan en vond het veel beter dan “Zes Seconden”. Klik hier voor die recensie. Al heb ik nu wel wat trust issues gekregen als het gaat om een bus te nemen 😉

★★★★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *