Zes seconden

zes seconde

 

Titel: Zes seconden

Auteur: Daniëlle Bakhuis

Uitgeverij: Ploegsma

Bladzijdes: 190

Bindwijze: Hardcover

 

 

Iemand knielt bij het lichaam en houdt zijn oor boven het masker. `Een ambulance! schreeuwt een jongensstem. `We hebben een ambulance nodig! Op dat moment valt mijn leven in twee stukken: ervoor en erna. Zes seconden. Dat is precies hoelang de Afrekening duurt: een illegaal spel waarbij een slachtoffer in elkaar wordt geschopt voor geld. Veel geld. Jasmijn en haar vriendinnen besluiten mee te doen, maar de gevolgen blijken groter dan Jasmijn ooit had kunnen voorzien. Wie kun je vertrouwen als je niemand meer kunt vertrouwen? 

 

Wauw wat een voorkant. Van alle boeken die ik bezit (en dat zijn er al best wel veel ) heeft dit boek wel de engste voorkant. Ik kreeg echt de bibbers toen ik dit boek zag. Das ook de reden dat ik hem heb gekocht. De samenvatting van de achterkant zag er ook erg belovend uit. Het maakt je erg nieuwsgierig naar het boek.

Het begint meteen met een vriendengroep die een spel aan het spelen zijn, met dit spel moet je elkaar uitdagen, en dat wordt ook nog gefilmd. Dit gedeelte is al erg spannend want het zijn spelletjes die risico’s met zich meebrengen. Na een tijdje zijn ze uitgenodigd voor het spel de “afrekening”. Een geldspel waar je moet gokken hoeveel geld er in de pot zit, als je het goed hebt ren je naar de pot toe alwaar je 6 seconden lang in elkaar wordt geslagen/geschopt, hierna mag je het geld houden. Dit loopt die avond slecht af. Helaas was dit ook echt het spannendste deel van het boek. De rest vind ik nogal langdradig. Maar het einde daarentegen was weer super goed!. Had het niet zien aankomen.

Ik vond het boek best teleurstellend als ik het moest vergelijken met de kaft. De kaft gaf echt iets horror-achtigs en dat kon ik niet terug vinden in het verhaal. Het verhaal was spannend maar niet eng als in mijn verwachtingen. De schrijfstijl was wel erg fijn, er kwamen geen moeilijke woorden in voor dus ik kon hem vlot doorlezen.

★★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *