Sherlock Seizoen 1

 

sherlockTitel: Sherlock (seizoen 1)

Genre: Mysterie, Avontuur en Komedie

Te zien op: BBC, NED 1 en Netflix

Afleveringen: 9 (nog bezig)

Acteurs: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Andrew Scott

 

 

Iedereen heeft wel eens gehoord van Sherlock Holmes. De detective is de laatste jaren weer ontzettend populair.

Het eerste seizoen bestaat uit 3 afleveringen, die maar liefst 1,5 uur duren. Hierdoor is er per aflevering meer dan voldoende tijd om een goed verhaal op te bouwen en heb je eigenlijk het idee dat je naar een film zit te kijken, in plaats van een tv-serie. Hoewel de drie afleveringen aparte verhalen zijn, loopt er wel een verhaal in door het seizoen en komen elementen en karakters uit aflevering 1 ook terug in de volgende twee afleveringen. Zo krijgen Holmes en Watson hun opdrachten meestal van Inspecteur Lestrade. Verder komen ook onder andere huisbazin Mrs. Hudson, Holmes’ broer Mycroft en zijn grootste vijand Jim Moriarty terug gedurende het seizoen.

De serie speelt zich af in het Londen van nu, dat betekent dat Sherlock Holmes (briljant gespeeld door Benedict Cumberbatch ) en zijn hulpje Dr. John Watson (Martin Freeman) ook gebruik kunnen maken van moderne snufjes bij het oplossen van een zaak. Zo zien we Sherlock bijvoorbeeld zijn mobiele telefoon gebruiken en ook het blog dat Watson bijhoudt komt terug in het seizoen.

Wat mooi om te zien is dat Sherlock en Watson eigenlijk elkaars tegenpolen zijn, maar elkaar ook perfect aanvullen. De arrogante Sherlock tegenover de ietwat ingetogen Watson levert vaak hilarische situaties op, waarbij Watson vaak slachtoffer is van Sherlock’s sarcastische opmerkingen. Maar een tel later kan het ook zijn dat de één het leven van de ander moet redden…

Juist die mix van humor, actie en een flinke dosis mysterie maakt deze serie ontzettend gaaf. Daarbij komt nog dat er geweldig geacteerd wordt en dat de makers hebben gekozen voor verschillende mooie locaties en super camerawerk. Sherlock is getransformeerd naar een moderne actieheld, die de politie graag een handje helpt bij moeilijk op te lossen zaken.

Sherlock seizoen 1 eindigt met een spannende cliffhanger en dit zorgt ervoor dat je ontzettend uitkijk naar seizoen 2!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *