Big hero 6

big hero 6

 

Titel: Big hero 6

Genre: Animatie

Jaar: 2015

Makers: Disney

 

 

 

Big Hero 6 vertelt het verhaal van Hiro Hamada (Hiro, hero… snap je hem?), een jong genie die met 14 jaar al van de middelbare school is afgestudeerd en al zijn tijd besteed met bot fights. Hij wordt door zijn broer geïnspireerd om naar de universiteit te gaan en zijn talenten gebruik voor, de wetenschap! Natuurlijk gaat er iets mis, worden er lessen geleerd en voor je het weet kijk je een ware Disney-klassieker.

Het verhaal is vrij standaard en voorspelbaar, zelfs als je niet bekend bent met superheldenfilms. Hoewel een aantal keuzes die zijn gemaakt er zeker van getuigen dat Disney mij blijft verassen. De film probeert je bijvoorbeeld tegen het einde te verrassen met een zogenoemde ‘twist’ over wie nou precies de bad guy is.

Een van de allersterkste punten in Big Hero 6 is hoe de film eruit ziet. Er zijn genoeg shots waarin door de lucht gesuisd wordt door Hiro en Baymax en deze shots zijn door de geweldige animatie écht genieten.

De setting is San Fransokyo, een stad waar maar één woord voor nodig is om het te beschrijven: übervet. Fans van de Japanse cultuur kunnen in Big Hero 6 hun hart ophalen met allerlei verwijzingen naar alles wat Japans is. Terwijl je ook nog veel Amerikaanse elementen erin ziet.

Zonder de knuffelbare robot Baymax was de film een stuk minder leuk. De doorlopende grap in Big Hero 6 is dat Baymax een robot is die gemaakt is om mensen beter te maken. Hiro probeert hem om te toveren tot een superheld die slechteriken een kopje kleiner maakt, wat natuurlijk verdomd lastig blijkt te zijn omdat Baymax geprogrammeerd is als een zacht ei. Combineer dat met de droge mechanische antwoorden die de robot geeft en je hebt een aantal oprecht hilarische situaties.

Gelukkig is Baymax niet het enige leuke personage in de film. De rest van de cast is ook geweldig. Helaas valt er weinig over de personages te zeggen zonder dieper op het verhaal te zijn en belangrijke dingen te verklappen en dat zou ook zonde zijn.

Ik zal zeggen: “ kijk de film!’’

 

 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *