Hart-slag

Hart-Slag

 

Titel: Hart-slag

Auteur: Joanne Carlton

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 470

Bindwijze: softover

 

 

Sam en Jasper zijn hartsvrienden sinds een tragedie in hun kinderjaren hen bij elkaar bracht. De twee geloven dat ze alle tijd van de wereld hebben om hun doelen te bereiken. Hun levens worden brutaal verstoord wanneer ze vernemen dat Jasper terminaal ziek is door een tumor in zijn hart.
Het vooruitzicht voorgoed afscheid van elkaar te nemen valt de twee zwaar. Met nog slechts enkele dagen te leven, is Jasper vastbesloten om de korte tijd die hem nog rest, te benutten. Hij smeekt Sam om zijn laatste wens, om eenmalig te mogen zingen voor een publiek, te vervullen.
De gebroken vrienden laten alles wat ze kennen achter om het onmogelijke te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd worstelen met hun verdriet, verlies en het onvermijdelijke afscheid.

Allereerst wil ik Hamley books ontzettend bedanken voor het waanzinnig pakket en dat ik mee mag doen aan de blogtour!

Het verhaal gaat dus over Sam en Jasper 2 unieke hoofdpersonages! Door dat dit boek zo dik is leer je de personages goed kennen en zijn ze heel goed uitgewerkt. Niet alleen de hoofdpersonages maar ook de bij personages leer je erg goed kennen en dat gebeurd niet vaak (vandaar ook de naam BIJ personages )

In het verhaal lees je veel plottwisten waardoor je soms echt een WTF moment hebt en dingen niet ziet aankomen. het verhaal is ook erg vlot geschreven en voor je het weet heb je dit boek al uit! Wat ik wel erg vervelend vond aan het boek was omdat het van het Engels naar Vlaams is geschreven er veel Vlaamse woorden in stonden. Ik irriteerde mij hier soms wel aan omdat dit het lezen voor mij moeilijker maakte omdat ik de zin dan gewoon niet snapte.

Let wel op het is een triest verhaal over vriendschap maar wel een verhaal dat zo mooi is dat deze kant van vriendschap ook verteld moet worden.

De cover van dit boek vind ik weer iets anders dan de andere covers. Ik had hem zelf niet zo snel opgepakt, niet alleen omdat het boek heel dik is en ik dat niet graag lees, maar meer omdat ik de cover meer vond voor een talentenjacht of zo, en ik meer iets van vriendschap op de cover had willen zien.

Mijn conclusie over dit boek is, ga het lezen! Pak het op laat je door deze vriendschap meevoeren naar ontroerende momenten. Dit boek is er een die je niet snel zal vergeten!

 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *