Liefde en Gelato

Liefde en Gelato

 

Titel: Liefde en Gelato

Auteur: Jenna Welch

Uitgeverij: HarperCollins

Bladzijdes: 320

Bindwijze: Paperback

 

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat…

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo… 

Het eerste boek dat ik las in mijn vakantie in Frankrijk ging over Italië.

Toch was dit totaal geen probleem voor het verhaal, of het nu zomer of winter is, of je nu in Nederland of Italië bent, het is een heerlijk boek!

De hoofdpersoon heeft erg veel te verwerken gehad na het overlijden van haar moeder, maar dat niet alleen want als haar moeder aan haar vraagt voor haar overlijden om naar een vriend te gaan in Italië weet ze niet goed wat ze hiervan moet vinden. Daarom vind ik haar zo dapper, omdat ze het toch maar even doet. Zeker nadat ze van een kennis van haar moeder een oud dagboek krijgt over de tijd die haar moeder op jonge leeftijd in Italië doorgebracht heeft. Ik vind het leuk om te lezen hoe ze zo strijdlustig is om er alles voor te doen om te weten hoe haar moeders verleden was en wie haar eigenlijke vader is.

De schrijfster neemt je mee naar verschillende plekken in de Florance, ze heeft een makkelijke schrijfstijl en de enige moeilijke woorden die ze gebruikt zijn in het Italiaans 😛

Ik raad dit boek zeker aan! het is echt een heerlijke summer read/always read!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *