Suzy en de Kwallen

Suzy en de Kwallen

 

Titel: Suzy en de kwallen

Auteur: Ali Benjamin

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Paperback

 

Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy Swanson ervan overtuigd dat dit komt dooreen zeldzame kwallenbeet. Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld, ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen, zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

Ik hou echt van deze cover en niet te vergeten de opdruk aan de zijkant! het geeft helemaal een extra dimensie aan het boek, echt super groot compliment aan de ontwerper!

Ik had toen ik de achterkant las best wel een vooroordeel over het boek en dacht dat het heel zwaar en verdrietig zou zijn, maar dat viel heel erg mee. Iedereen verwerkt dingen op zijn of haar eigen manier en in het boek lees je het van Suzy.

Suzy is een stil en verlegen meisje geworden nadat haar beste vriendin Franny is overleden. Doordat Franny haar beste vriendin is weet ze alles van der, ook dat ze super goed kan zwemmen en kan daar door haar dood niet zomaar verwerken. want volgens Suzy moet ze wel gestoken zijn door een Iruhandii kwal, hierdoor laat ze zien dat ze vastberaden en standvastig is.

De schrijfstijl is echt super fijn en ik vond het echt leuk dat Suzy haar aantekeningen echt in het boek staan. Dit bracht haar nog meer tot leven. Ik vond het soms ook net alsof ik het dagboek las van Suzy. Dit vooral omdat ze besluit niet meer te praten. Hierdoor zie je niet echt veel conversatie maar meer gedachtes van Suzy.

Wie van kwallen houd moet dit boek zeker lezen maar het is ook een heel leuk boek voor mensen die er niet van houden. Je word helemaal meegetrokken in het verhaal.

★★★★

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *