De Appeltaart van Hoop

Appeltaart van Hoop

 

Titel: De Appeltaart van Hoop

Auteur: Sarah Moore Fitzgerald

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum

Bladzijdes: 200

Bindwijze: Paperback

 

Meg en Oscar zijn vanaf kleins af aan beste vrienden, ze wonen naast elkaar en elke avond praten ze vanuit hun slaapkamer, uit het raam, met elkaar. Tot de ouders van Meg voor een half jaar naar Australie moeten voor het werk van haar vader. Sinds die dag veranderd er van alles in hun leven.

Terwijl Meg in Australie zit wordt haar huis onderverhuurd aan de familie Killealy waar Pamola in de kamer van Meg slaapt en een vriendschap op bouwt met Oscar en de vriendschap tussen Meg en Oscar begint langzaam maar zeker te verwateren. Niet alleen dat maar met Oscar ging het zelf ook minder goed tot op een dag Oscar verdwijnt.

Het verhaal van Appeltaart van Hoop is een boek dat begint in het heden en je wordt gelijk in het verhaal gestort, terwijl het daarna vooral bestaat uit fragmenten uit het verleden van Oscar, Meg en hun familie waardoor je de personages erg goed leert kennen en het verhaal zich begint te vormen om vervolgens alle puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen.

Zelf vond ik het boek vrij lastig om het verhaal te volgen en te begrijpen waardoor ondanks dat het een vrij dun boek is het me toch veel tijd gekost heeft om te lezen. Ik ben er ook een keer in begonnen en heb hem daarna meteen weg moeten leggen want het lukte mij echt niet. Ik kwam er heel moeilijk doorheen omdat ik de schrijfstijl erg vaag vond. Na 40 bladzijdes te hebben gelezen zuchtte en steunde ik al te vaak dus vond het erg langdradig.

Ik vond het wel een mooi verhaal vooral de manier hoe de brieven verwerkt zijn in het boek en de manier hoe het verhaal zich uiteindelijk vormde daardoor kreeg ik echt een hekel aan Pamola. En het lettertype was wel echt ideaal voor iemand met dyslectisch!

Dus kort samengevat vond ik het boek langdradig en moeilijk om door te komen. Het is niet een van mijn favoriete boeken maar misschien is het voor iemand anders wel heel leuk. Ik geef het boek daarom maar 2 sterren.

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *