De geest

de geest

 

Titel: De geest

Auteur: Sandra J Paul

Uitgeverij: Scelta

Bladzijdes: 278

Bindwijze: Paperback

 

Een groep verwilderde jongeren wordt na tien jaar overleven op het Eiland herenigd met hun families. Maar vanaf de eerste dag vechten ze met de nieuwe wereld waarin ze zijn terechtgekomen. Niemand lijkt hen te begrijpen en de pers laat hen niet met rust. Langzaamaan beseffen ze dat er op deze wereld geen plaats is voor freaks zoals zij.

Ondertussen heeft Stef het ook moeilijk in de ‘gewone’ wereld. Gewrongen tussen zijn oude en nieuwe leven, worstelt hij om een evenwicht te vinden. Wanneer alles mis lijkt te lopen met zijn vrienden, strijdt hij tegen schuldgevoelens en een onverklaarbare ziekte, die zijn hele leven domineert. En dan is er nog De Geest die hem dag en nacht teistert.

Terwijl Stef alsmaar zieker wordt, beseft hij dat het Eiland er alles voor over heeft om hem terug te krijgen. Om te overleven, moet hij de strijd aangaan met zijn grootste vijand en zichzelf.

 

Het verhaal van het eiland gaat verder! Ik vond deel 1 echt super leuk en het had best wel een cliffhanger dus ik kon haast niet wachten tot deel 2.

Wat ik vond van deel 1 is hier te lezen:

Het eiland

Stop met lezen vanaf hier kunnen er spoilers zijn

sandra

Ik vond het erg leuk om te lezen hoe het de eilandbewoners af ging in “de voor hun” nieuwe wereld.

Ze zijn erg op elkaar gesteld en dat merk je ook zeker in dit boek. Dat vind ik ook echt weer leuk om te lezen. De opstand die ze ook geven als ze horen dat ze uit elkaar moeten was voor mij dan ook schokkend, je leeft namelijk helemaal mee.

Ik vind Stef nog steeds echt een super lief karakter. Hij geeft alles voor de groep en verwaarloost zichzelf hierdoor een beetje. Soms denk ik ook van: kan iemand die jongen even een knuffel geven!

Ik moet wel toegeven dat ik deel 1 spannender vond dan dit deel maar door de epiloog kan ik ook echt niet wachten op deel 3 De wolf!

Delen

Eén reactie

  1. Marcia zegt:

    Zelf vond ik juist deel twee veel spannender dan het eerste boek. Het eiland vond ik stiekem soms wat kinderachtig aanvoelen, waardoor ik me minder in het verhaal kon inleven. De geest daarentegen was spannend en het verhaal kreeg een meer diepere laag. Ik ben ook heel benieuwd naar De Wolf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *