Day dreamer

 

Titel: Day Dreamer

Auteur: Luna van Roosen

Uitgeverij: Hamley books

Bladzijdes: 265

Bindwijze: Hardcover

 

 

 

Openbloeien doe je niet in de schaduw

”Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven.”

Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Hou jij van sprookjes? dan is dit boek echt iets voor jou!

Day Dreamer is het eerste boek van de schrijfster Luna van Roosen en wat mij betreft heeft ze zeker potentie. Ik vond het boek in het begin erg moeilijk om in te komen omdat het boek erg poëtisch geschreven is. Dit hoort wel erg goed bij het boek maar voor mij als dyslect was het erg moeilijk om mijn gedachten vast te houden. Het verhaal was heel lief en zoet zoals sprookjes maar had erg het gevoel dat het verhaal een lange opbouw was en op het eind ging het zo snel dat ik nu graag deel twee had gewild om meteen verder te gaan.

De cover is echt waanzinnig mooi! Echt een pareltje om naar te kijken. Maar ook de binnenkant heeft super mooie illustraties. Hierdoor krijg je nog meer een sprookjesachtige gevoel tijdens het lezen.

Mijn mening is dat ik het erg knap vind dat Luna 19 jaar is en nu al z’n verhaal weet neer te zetten. Ze kan zo schrijven dat je het echt voor je ziet. Dus als je even je gedachten op nul wilt zetten is dit zeker een boek voor.

Day Dreamer is een tweeluik serie en deel 2 (Night Thinker) komt februari 2020 uit bij Hamley books.

★★

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *