Summoner – De Nieuweling & De Edele & De Strijdmagiër

Titel: De Edele & De Strijdmagiër

Auteur: Taran Matharu

Uitgeverij: van Goor

Bladzijdes: 368 & 400

Bindwijze: Hardcover

 

De Nieuweling:

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

De Edele:

Een jaar na het toernooi zitten Fletcher en Ignatius nog steeds opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Onderzoeksraad, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft. 
Tijdens het proces worden er schokkende onthullingen gedaan over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit. 
Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, vecht Fletcher zich een weg naar het hart van het orkenrijk om Hominum van de ondergang te redden. Al wordt het zijn dood.

De Strijdmagier:

Fletcher en zijn vrienden moeten vechten om te overleven als ze de ether doorkruisen op zoek naar een weg terug naar hun eigen wereld. Terwijl ze worden opgejaagd door Wyvern-rijders en de wilde demonen die de buitenaardse jungles bewonen, begint de tijd te dringen voordat het tegengif tegen de levensgevaarlijke lucht van de ether opraakt. Maar dat is nog niet het grootste gevaar: Fletchers aartsvijand Khan heeft een plan om het koninkrijk en alles en iedereen waar Fletcher van houdt te vernietigen.

Zoals ik in de recensie van De Nieuweling (Klik hier) al gezegd heb zijn de boeken van Taran Matharu niet weg te leggen, vanwege de fijne schrijfstijl maar ook het spannende verhaal. Naast de nieuweling zijn de vervolgdelen De Edele en De Strijdmagier verschenen, en wat een boeken zijn dat zeg.

Om te beginnen kijk naar de kaften, in het Engels zijn zowel hardcover als paperback beschikbaar maar in het Nederlands alleen maar hardcovers, maar die zien er fantastisch uit! De kaften zelf laten ook zien hoe Fletcher en Ignatius zich ontwikkelen in het verhaal met subtiele hints zoals bijvoorbeeld de wapens die ze dragen.

De serie zelf is een enorm goed verhaal dat waar het ene boek eindigt het volgende perfect op verder gaat, alsof je gewoon een pagina om zou slaan. Hoe verder je in het verhaal raakt hoe meer elk personage zich ontwikkeld en je steeds meer de band tussen Fletcher en Ignatius, maar ook tussen Fletcher en zijn vrienden gaat bewonderen.

Vanaf de nieuweling heeft Fletcher er een gewoonte van gemaakt om in de problemen te komen, ook dat vervolgd zich in de andere boeken maar hoe meer hij leert over zijn magie en de demonen in hun wereld hoe groter de problemen worden die hij op zijn hals haalt! Maar het is bijzonder op de manier hoe hij en zijn vrienden deze problemen op wonderbaarlijke wijze steeds weten aan te pakken.

Al met al is deze serie echt een enorme aanrader! Zeker met de aankomende vakantie kan je ze lekker in een keer uitlezen, en om het nog leuker te maken, het nieuwste deel “De outcast” is net uit. Hierin wordt je mee genomen in de wereld van de Summoner serie in de tijd voor Fletcher.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *