Loopgravenhel(d)

Titel: Loopgravenhel(d)

Auteur: Sandra J. Paul & Marc Geyens

Uitgeverij: Het Punt

Bladzijdes: 284

Bindwijze: Paperback

 

 

 

1916

De zeventienjarige Victor wordt samen met zijn beste vriend van het veld in zijn gemeente Sint-Amands geplukt en naar de Westhoek gestuurd, om te strijden in een vreselijke oorlog.

Omringd door de geur van de dood beseft Victor al snel dat alle hoop al lang vervlogen is in de loopgraven. Terwijl de strijd rondom hem stevig woedt, komt hij zichzelf steeds meer tegen. Bovendien groeit de wanhoop bij de soldaten. Wat als deze oorlog nooit meer eindigt?

Het boek brengt je eerst naar het heden bij de zoon van Victor die het verhaal van zijn vader aan zijn kleinzoon laat lezen omdat hijzelf op zoek is naar een oude vriend. Hierna wordt je meegetrokken terug in de tijd naar de periode van de Eerste Wereldoorlog.

Je krijgt ook echt het gevoel hoe het eraan toe is gegaan in de loopgraven en wordt ook echt mee genomen door de personen in het verhaal, je leeft helemaal met ze mee.

Het boek is makkelijk te lezen omdat de schrijfstijl eenvoudig is om te begrijpen. Omdat de Eerste Wereldoorlog zich niet in Nederland afspeelde maar meer in de omringende landen, waaronder België waar het verhaal zich afspeelt, moest ik wel even opzoeken waar al de plaatsen uit het boek precies lagen. De gedichten van Marc Geyens aan het begin van elk hoofdstuk vond ik erg goed aansluiten, alleen jammer dat er een complete gedichtenbundel aan het einde van het boek komt. Vond het overbodig en is eigenlijk meer een soort extra toevoeging dan dat het aansluit op het boek, maar dat is geheel mijn mening misschien vinden andere dit juist weer wel leuk.

Het boek is wel een aanrader zeker als je geïnteresseerd bent over hoe het gegaan is tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. En een bedankje aan Sandra voor een exemplaar van dit boek!

 

****

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *