Kamp Halfbloed Vertrouwelijk

Titel: Kamp Halfbloed Vertrouwelijk

Auteur: Rick Riordan

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 157

Bindwijze: Paperback

 

 

Apollo heeft een introductievideo gemaakt voor nieuwkomers in Kamp Halfbloed (zelfingenomen als hij is heeft hij die zelf geschreven, geregisseerd, geacteerd en gezongen). Percy en de andere bekende halfgoden vinden dit zo’n verschrikking dat ze zelf antwoord gaan geven op vragen als “Wat is dit eigenlijk voor plek?’ en “Mag ik het Kamp Halfbloed-T-shirt houden?’ Nieuwelingen komen alles te weten over wat er speelt in het kamp en waar wat te vinden is. Maar het boek is meer dan een verkenning van de gebouwen en terreinen. Het staat vol met inside information en roddels van en over de bekende helden. En natuurlijk staan er ook wat goddelijke wijze woorden van de god Apollo in, omdat… nou ja, omdat de auteurs liever niet neergehaald willen worden.

Ben je fan van de Rick Riordan series? Dan is dit het boek voor jou, het haalt werkelijk de nerd kant van jezelf naar boven. Van toneelstukken naar haiku’s naar de aardbeienvelden van Kamp Halfbloed, het boek vertelt je alles wat je maar kan weten over het kamp en wie kan dat beter vertellen dan niet de halfbloeden zelf? Nouja Apollo probeert tenminste nog te helpen op zijn manier… Het was zeker fijn om weer een boek te lezen van de Rick Riordan serie want hij is een van mijn favoriete schrijvers en had al een tijdje niks meer gelezen dus ik voelde me weer thuis toen er een klein boekje kwam om te lezen ondanks dat hij binnen een dag alweer uit was. Het neemt je weer mee in de vertrouwelijke wereld van Percy en zijn vrienden en deze keer zonder drama en chaos gelukkig, het zijn alleen maar gelukkige tijden en verhalen waar je om kan lachen. Het is ook steeds iets anders het is geen groot verhaal maar steeds kleintjes zoals een hoofdstuk met ook een hele andere vormgeving eromheen waardoor het boek interessant blijft.

De schrijfstijl blijft ondanks al 10 boeken die ik van Rick Riordan heb gelezen fijn ik weet niet waar het aan ligt precies maar het voelt alsof het boek snel beweegt en je daardoor ook sneller gaat lezen. De kaft daarentegen vind ik een beetje jammer want vaak worden de schrijver zijn boeken gemaakt met het karakter waarvan je de rug alleen ziet zodat je zelf kan invullen hoe het karakter eruitziet maar bij dit boek is dat niet zo en zie je beide hun gezichten. De illustraties in het boek vind ik wel heel tof omdat dat toch anders is dan een foto en vooral alleen Apollo toont wat ik wel een grappig hint naar zijn ijdelheid vind. Dit boek heeft alle antwoorden voor de vragen die je maar kan hebben over het kamp en ik kan me vast wel voorstellen dat je die hebt dus waar wacht je op?

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *