Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Titel: Aristoteles and Dante ontdekken de geheimen van het universum

Auteur: Benjamin Alire saenz

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 356

Bindwijze: Paperback

 

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden. 

Allereerst wil ik zeggen dat dit boek een perfect voorbeeld is van hoe je een Young Adult boek moet schrijven dat over liefde en seksualiteit gaat, het is vaak moeilijk voor de schrijver om dit zo zorgvuldig en goed geëxecuteerd te krijgen, het is moeilijk om gedachtes op te schrijven wat veel tieners elke dag beleven. Benjamin Alire Saenz die schrijft een verhaal maar niet alleen om iets te vertellen maar om een gevoel erbij te brengen wat voor elk ander anders is. Je kan het zien alsof de schrijver een gedicht schrijft over iemand en je het voelt in je hart. Waar ik ook blij mee was in het boek zijn de karakters, ze zijn misschien namelijk fictioneel maar zo voelt het niet het zou namelijk een verhaal kunnen zijn wat je buurjongen overkomt of een vriend. En dat is zo fijn, ze voelen echt. Elke gedachte, elke emotie en elke zin die ze zeggen. Desalniettemin werkt het verhaal ook zo, je beleeft het met de dag en misschien klinkt dat saai maar geeft ook sereniteit. Het verhaal is ook niet in een maand maar wel een paar jaar om zo een realistische schets te geven hoe het ons ook zou kunnen overkomen. Door die dagen heen ga je de geheimen van het universum ontdekken met Aristoteles en Dante, hun universum. En wat heb ik toch eens meegemaakt op de reis ervan. Ik ben vooral vaak boos geweest niet op het boek maar omdat ik zo erg voelde wat Ari dwars zat, zijn woede was oprecht. Ook heb ik vaak om het boek gelachen en ben ik een keer enorm geschrokken en kon ik wel een emmer voor mijn traantjes erbij houden.

De leesstijl is erg prettig omdat het vaak korte hoofdstukken zijn en vaak dialoog is wat altijd voor mij snel leest, het is ook in delen opgesplitst en ben ik vaker geneigd om sneller te lezen om een gedeelte uit te krijgen maar ondanks door de fijne leesstijl had ik op een gegeven moment toch moeite om verder te lezen want het verhaal was leuk en het dialoog ook maar soms moest ik gokken waar het me naar toe zou brengen maar ik ben toch blij dat ik het heb uitgelezen omdat ik erg tevreden was met het einde. Wat ik ook zo speciaal vind aan dit boek naast de mooie woorden erin ook een mooie kaft heeft waardoor ik het boek wilde lezen ondanks dat ik niet wist waar het verhaal over ging, het voelt namelijk sprookjesachtig en dat was het ook.

Iedereen zou dit boek eigenlijk moeten lezen, het boek is anders. Het is totaal geen cliché wat ik vaak wel merk met andere boeken. Het is een reis om te ontdekken wie jij bent en waarvoor je er bent, dus ga mee met Ari en Dante en ontdek de geheimen van hun universum.

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *