Vogelvrij

 

 

 

 

Titel: Vogelvrij

Auteur: Sebastien de Castell

Uitgeverij: Meis & Maas

Bladzijdes: 420

Bindwijze: Hardcover

 

 

Wanneer je bent geboren als Jan’Tep en bijna 16 wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan’Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…

Het boek Vogelvrij is het eerste deel van de Spellslinger serie van Sebastien de Castell. Het verhaal zelf is opgedeeld in de verschillende “proeven” waar Kellen door heen moet komen. Dit gaat niet zonder slag of stoot want Kellenmoet moet goed bedenken wie zijn vrienden en wie zijn vijanden zijn.

De schrijfstijl van Sebastien de Castell is erg prettig en het lettertype van het boek is ook erg fijn om te lezen, maar door de grote hoeveelheid namen en sommig taalgebruik kan het toch ook wat lastiger worden voor de jongere lezers om alles bij te houden. Als we naar de kaft van het boek kijken wordt naarmate het boek vordert de kaft steeds begrijpelijker.

Het verhaal is goed opgezet en vooral erg uniek wat het heel leuk maakt om te lezen. Het is een verhaal dat je graag aan een stuk door zou willen lezen, al duurt het soms best lang voor bepaalde informatie het verhaal een geheel maakt. Hierdoor heb je aan het eind van het boek echt zo’n moment van “HEY dat was het dus!”

Om deze recensie nog wat op te leuken heb ik het genoegen gehad om Sebastien de Castell daadwerkelijk te ontmoeten! Tijdens de boekpresentatie van “Schaduwzwart”, het tweede deel van de Spellslinger serie. Speciaal hiervoor hadden ze een super locatie geregeld, namelijk de IJzeren kerk in Utrecht! Deze presentatie heeft mij met andere ogen naar het boek laten kijken en het alleen maar beter gemaakt! De manier waarop Sebastien de Castell voorlas en verschillende stemmen gebruikte voor de personages maakte het verhaal compleet. Dus daarom ook mega bedankt Uitgeverij Meis en Maas voor de uitnodiging!

                                                                                                    

Wacht niet te lang en ga Vogelvrij echt lezen! deel 2, Schaduwzwart is ook al beschikbaar en belooft weer een super verhaal te worden.

 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *