Het Eos-project

 

 

 

Titel: Het Eos-project

Auteur: Mirjam Mous

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Hardcover

 

 

In een rustig natuurgebied wordt een man dood in de rivier aangetroffen. Het is Herman van Romondt, een journalist van Dagblad Zuid. De politie is er al snel van overtuigd dat het een ongeluk was en doet de zaak daarmee af. Maar Mink, die dezelfde dag nog stage bij Herman liep, denkt dat er meer achter zit. Want wat deed de journalist bij de Blauwe Bosjes, terwijl hij helemaal niet van de natuur hield? En dan had hij het ook nog over een belangrijk artikel, dat zou inslaan als een bom. Mink en Jools, het nichtje van Herman, zijn vastbesloten om erachter te komen wat er is gebeurd en volgen alle sporen die de journalist heeft achtergelaten. De wereld waarin hij zich begeven heeft, blijkt behoorlijk schimmig te zijn. Hoe meer Mink ontdekt, hoe dieper hij in de problemen raakt. Is hij zijn leven nog wel zeker?

Soms heb je van die boeken die je sowieso wilt lezen. Dit waarschijnlijk omdat je al eens eerder een boek van die persoon hebt gelezen maar ook als je er nog nooit wat van hebt gelezen. Dat is dus zo bij de boeken van Mirjam Mous.

Ook dit boek houd je weer in je greep! Wanneer Mink ergens in verzeild raakt waar je als 16 jarige jongen niet mee bezig wil zijn. De gedachtes die ik daardoor heel de tijd had was ‘oh nee Mink doe het nou niet’ of  ‘waarom ben je nou zo nieuwsgierig’ maar ja iets wat Mirjam juist heel goed kan is jongeren in de problemen krijgen. Hierdoor is het dus moeilijk om het boek weg te leggen, want je blijft je afvragen of Mink erachter komt wat er precies gebeurd is.

De schrijfstijl van Mirjam is mega fijn. Mirjam heeft in het interview verteld dat ze niet in een volgorde schrijft maar eerst hoofdstuk 13 schrijft en dan opeens hoofdstuk 1 en dan kan ze weer overgaan naar het laatste hoofdstuk. Wat ik erg knap vind is dat je het totaal niet merkt als je aan het lezen bent, echt mega knap!

Ik vond het boek echt super leuk! Je kan echt merken dat het boek al te lezen is vanaf 12 jaar omdat het spannend is maar je kan hem toch nog even dicht slaan en ondertussen piekeren over wat er met Mink  gebeurd. Wacht even wat schrijf ik nou, is het goed om te piekeren? NEE! Dus meteen uit lezen het boek!

Het boek is een mooie hardcover met een fijn lettertype, hierdoor is het ideaal om dit boek gewoon in 1x te lezen.

Ik heb de eer gehad om Mirjam Mous hoogst persoonlijk zelf te interviewen, bekijk het hier:

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *