De Nieuweling

De Nieuweling

 

 

Titel: De Nieuweling

Auteur: Taran Matharu

Uitgeverij: van Goor

Bladzijdes: 368

Bindwijze: softcover

 

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Eenmaal begonnen aan dit boek is het onmogelijk om het neer te leggen! In de nieuweling wil je continu lezen hoe het verder gaat en blijft het hele verhaal door spannend. het verhaal neemt je mee in de wereld van Fletcher, die als weeskind is opgegroeid als smidsleerling maar door zijn gaves de kans krijgt om een compleet andere wereld te ontdekken, de wereld van de Summoners.

Het boek zelf heeft een erg fijne schrijfstijl waardoor het enorm makkelijk weg leest, dit komt voornamelijk door de combinatie van de schrijfstijl en het spannende verhaal waardoor je aan een stuk door wil lezen maar ook de luchtige humor maakt dit verhaal echt een topper!

In het verhaal krijg je de uitgebreide kans om de personages te leren kennen en de wereld waarin het zich afspeelt wordt tot in details uitgelegd. Maar ook de verschillende magische spreuken en demonen worden volledig onder de aandacht gebracht.

Een van de tofste punten van dit verhaal vind ik toch wel dat je de concurrentie strijd van het toernooi dat in het boek gehouden wordt echt beleeft, alsof je zelf in het verhaal zit. Ik heb sommige stukken echt me adem moeten inhouden van de spanning.

Verder, tsja de kaft is natuurlijk enorm geweldig zoals jullie kunnen zien! maar geeft helaas wel veel weg.

Al met al heb ik het boek met veel plezier gelezen, en ik kan echt niet wachten om deel 2 te gaan lezen!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *