Alice in zombieland trilogie

Titel: Alice in zombieland triologie

Auteur: Gena Showalter

Uitgeverij: Harpercollins

Bladzijdes: 414, 412, 412

Bindwijze: Hardcover/Softcover

 

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt. En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…

Dit keer een ietsjes andere recensie dan jullie van mij gewend zijn want deze keer recenseer ik niet een boek maar de hele serie! Ik doe dit omdat ik deze serie achter elkaar heb gelezen en daarom een algemene recensie doe over alle drie de delen.

Het verhaal gaat over Alice die iets kan wat andere niet kunnen, namelijk zombies zien. Zij gaat met een groep anderen met deze gave ervoor zorgen dat de zombies geen mensen aanvallen. Dat gaat vaak goed maar ook vaak helemaal niet.

Ik moet toegeven dat ik in het begin van deel 1 het allemaal maar een beetje raar vond maar een paar hoofdstukken later kan ik al niet meer stil staan bij die gedachten want toen kon ik het avontuur van Alice niet meer weg leggen.

Mijn favoriete deel was toch deel 2, er gebeurd namelijk iets met Alice in dat boek dat ik erg interessant vond!

Als je dat boek gaat lezen moet je niet verwachten dat het lijkt op het originele verhaal van Alice in Wonderland, maar meer met een knipoog naar het originele verhaal.

Voor mijn dyslectische lezers is deze serie goed te doen! Fijn lettertype, duidelijk ruimte tussen de woorden en fijne ruimte tussen de zinnen.

Ik vond deze serie echt super leuk en zou hem zeker nog een keer lezen, en dus ook een echte aanrader!

Deel 1:

Deel 2:

Deel 3:

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *