QWERTY

 

 

Titel: QWERTY

Auteur: S.J Paul

Uitgeverij: Scelta Publishing

Bladzijdes: 318

Bindwijze: Softcover

 

 

1993
De achtjarige Marijn wordt wekenlang ontvoerd en gevangen gehouden door een psychiatrische patiënte, terwijl zijn oudere broer Kris op hem moest letten. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers die steeds meer uit elkaar groeien.

2015
De dertigjarige boekhouder Marijn leidt al jaren een teruggetrokken leven, tot hij samen met Kris, intussen een bekend auteur, een kasteeltje erft van hun oudoom. De broers nemen samen met Marijns vriendin Louise hun intrek in de woning in een poging hun verzuurde relatie te herstellen. De driehoeksrelatie zorgt voor hevige spanningen tussen hen.
Een oude schrijfmachine wekt de interesse van Kris. Geobsedeerd door het toestel sluit hij zich wekenlang op om fanatiek aan een nieuw manuscript te werken. Marijn kijkt machteloos toe hoe zijn broer zich afzondert en steeds vreemder begint te gedragen. Kris’ obsessie escaleert tot er een dramatische gebeurtenis plaats vindt.

Als je van thrillers houd met een onverwachts einde moet je hem zeker lezen, je gaat eerst even terug naar het verleden voordat je in het verhaal terecht komt. De hoofdpersonages zijn de broers Kris en Marijn waar het hele verhaal om draait. De broers krijgen een erfenis waar ook een groot landgoed bij hoort. Eenmaal daar aangekomen gebeuren er hele vreemde dingen waar een typemachine centraal staat. De spanning van het boek wordt langzaam opgebouwd en als je eenmaal denkt dat je weet hoe het zit wordt je weer een andere kant op gestuurd, met uiteindelijk een onverwacht einde.

Het is een boek wat lekker leest en wat je niet meer wilt wegleggen omdat je wil weten wat er gaat gebeuren. Het lettertype is perfect en de schrijfstijl ideaal voor iedereen. Je zou van dit verhaal zo een serie voor TV kunnen maken. Het is van begin tot eind spannend. Dus raad dit boek aan iedereen aan, ga het lezen en je valt van verbazing van je stoel.

Dit boek verdient 5 sterren omdat het gewoon fantastisch is, zou zo weer een boek lezen van S. J. Paul zeker als het zo geschreven is als dit boek.

 

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *