Girl online

 

 

Titel: Girl online

Auteur: Zoe Sugg

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 312

Bindwijze: Hardcover

 

 

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar
rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar
slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Tieners hebben zoveel problemen. Pukkels die je gezicht bedekken, de duizenden toetsen die je moet maken, zorgen maken of je alleen sterft met een paar katten om je heen als gezelschap en natuurlijk overal bereikbaar zijn om je sociale leven bij te houden, maar geloof me Penny Porter heeft het ongelofelijk veel zwaarder dan onze tieners.

Girl Online is Zoella’s allereerste boek en ik moet zeggen wat heeft ze het fantastisch gedaan. Je wordt al snel verliefd op de karakters in het verhaal en zeker op de vriendschap van Penny en Elliot, van hun geheime klop code naar uitstapjes naar de stad is hun vriendschap verlicht door liefde. Niet alleen de karakters gaven de warme sfeer wat een boek nodig heeft maar ook de omgeving die netjes wordt beschreven in het boek dus ook al ben je nog nooit in Brighton geweest kan je na afloop van het boek zeggen van wel. Girl Online is fijn geschreven en erg modern, het pakt problemen aan zoals paniek aanvallen en praat over homoseksualiteit op een subtiele manier.

Het einde was al heel snel voorspelbaar maar ondanks dat ik al wist wat er ging gebeuren bleef ik maar lezen want ik was toch heel benieuwd hoe Zoella het precies ging uitwerken en ze heeft me verrast want ondanks dat ik het goed had over hoe het boek zou aflopen zaten er toch kleine plottwists die ik niet had verwacht en heeft Zoella het einde op de mooiste manier geschreven.  Wat ik ook origineel vind is dat Penny een anonieme blog heeft wat ze gebruikt als een dagboek en Zoella heeft sommige posts in het boek geschreven wat ik nog nooit een schrijver heb zien doen.

Het boek laat zien dat vriendschap, liefde en familie sterker zijn dan haat want ook al stort je wereld in en lijkt er geen uitweg dan zullen deze mensen er voor je zijn en je helpen om een nieuwe weg voor je te maken.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *