Lockwood & Co deel 1

Lockwood en Co 1 De schreeuwende wenteltrap

 

 

Titel: Lockwood & Co

Auteur: Jonathan Stroud

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Bladzijdes: 386

Bindwijze: softover

 

Pak je beste thee (De Lockwood thee van Coffee ‘nd Cookie natuurlijk), grijp al het ijzer dat je in je huis hebt bij elkaar en pak een wapen, misschien komt een rapier goed van pas? Want wij gaan op spoken jagen!

Lucy Carlyle neemt ons mee in een universum waar je maar beter niet over straat kan lopen als de zon onder is gegaan en want je weet maar nooit wat je tegenkomt maar Lucy, Lucy is een ander geval, zij heeft Talent en dan bedoel ik niet dat ze heel mooi kan zingen of goed kan jongleren, nee, Lucy kan geesten supergoed horen en kan elk gevoel voelen van de overleden persoon als ze een object beetheeft wat erg veel betekende voor de overleden persoon niet echt bepaald een gave die je graag wilt hebben maar bijna alle kinderen hebben een Talent wat later overgaat als je volwassen wordt alleen zijn er niet zoveel kinderen die iets met hun Talent doen, Lucy daarentegen wel. Lucy gaat voor een detective bedrijf werken; Lockwood & Co waar je Anthony Lockwood en George Cubbins ontmoet en waar het perfecte team wordt gecreëerd waar spoken zelfs bang voor worden.

Dit boek is na al een paar bladzijdes een van mijn favoriete boeken geworden naast de Percy Jackson serie geschreven door Rick Riordan. Jonathan Stroud, die het boek Lockwood & co; de schreeuwende wenteltrap heeft geschreven, weet precies hoe karakters op een natuurlijke manier met elkaar omgaan en is erg goed in het opbouwen van spannende scènes. De karakters zelf werd ik al snel verliefd op; Lucy die zo heerlijk normaal is en er niet is om een van de jongens te voorzien van een vriendinnetje maar ook vind ik haar geweldig omdat ze veel moed toont in het boek, Lockwood met zijn mooie charmes en intelligentie en dan hebben we natuurlijk George die lekker sarcastisch kan zijn.

Het boek leest heel fijn, ik heb zelf het boek niet neer kunnen leggen en heb de afgelopen twee dagen heel de dag gelezen. Ik kan niks slechts zeggen over het boek en anders zou ik heel lang moeten nadenken. Lucy, Lockwood en George hebben me meegenomen naar een wereld die ik snel niet ga vergeten en hebben ze me ook geleerd dat het misschien verstandig is om mijn licht aan te houden als ik ga slapen, je weet maar nooit wat er rondzweeft in je kamer.

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *