Summoner #4 – De Outcast

 

Titel: De Outcast

Auteur: Taran Matharu

Uitgeverij: van Goor

Bladzijdes: 368

Bindwijze: Hardcover

 

Arcturus is een weesjongen die werkt als stalknecht als hij ontdekt dat hij in staat is om demonen uit een andere wereld op te roepen. Hij wordt naar de Vocans Academie gestuurd, waar de verloren kunsten van oproepen, toverspreuken en demonologie worden onderwezen aan de edele kinderen van het rijk. Arcturus is de eerste gewone burger die begaafd is met deze vaardigheid en dat bevalt de adel en de aanwezige machten allerminst. De jonge summoner maakt dan ook snel vijanden. Met niemand behalve zijn demon Sacharissa aan zijn zijde, moet Arcturus zichzelf bewijzen.

Na de geweldige Summoner serie (zie Summoner ) heeft Taran Matharu ons heel blij gemaakt met nog een boek in de serie. In dit geval een proloog die verteld over het verhaal van Arcturus, welke net als het verhaal van Fletcher vol met avonturen, problemen en creatieve oplossingen zit.

De cover van het boek is wederom net als de eerdere delen enorm mooi en gedetailleerd geïllustreerd. Maar ook hoe verder je in het verhaal komt hoe leuker de details op de cover zijn en dat maakt het beeld van de jonge Arcturus en Sacharissa compleet.

Even als de cover is de schrijfstijl van Taran Matharu onveranderd en nog steeds heel erg prettig om te lezen. Het lettertype van deze boeken zijn prettig gehouden en ook de woordkeuze maakt het een boek wat je in een zucht uit leest.

Qua spanning is het een boek die niet onderdoet voor de eerder verschenen delen. Zoals al eerder gezegd lijken Fletcher en Arcturus erg veel op elkaar. Zo ook hun vermogen om in de problemen te komen en eruit te vechten. Het boek speelt heel leuk met spanning en informatieve passages zodat je alleen maar sneller door wil lezen en wil weten wat er gaat gebeuren.

Al met al weer een geweldig boek van Taran Matharu! Ik hoop dat er nog veel zullen volgen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *