Percy Jackson

Percy Jackson en de Olympiërs 1 - De bliksemdief

 

 

Titel: Percy Jackson en de bliksemdief

Auteur: Rick Riordan

Uitgeverij: Best of Ya

Bladzijdes: 268

Bindwijze: softover

 

 

Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer… Een dat is nog maar zijn kleinste zorg, want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen, anders zal er een oorlog uitbreken op de Olympus.

 

Waar moet ik hemels nou beginnen? Als het om je favoriete boekseries gaat wordt het nogal lastig want je wilt natuurlijk alles moois wat je maar kan zeggen opschrijven maar als ik echt daarvoor de kans zou krijgen zou ik zoveel a4tjes kunnen schrijven over deze geweldige boekenserie.

Ik heb besloten om de hele serie als een recensie te beschouwen en niet per boek ook al zou ik elk boek het liefst de beste aandacht geven. De Percy Jackson boekenserie gaat over een jongen die dyslectisch is en ADHD heeft. Hij is absoluut doodgewoon, althans op het eerste gezicht lijkt dat wel maar al snel merk je dat deze jongen speciaal is, hij is namelijk de zoon van Poseidon in een tijd waar het strikt verboden is om een halfbloed kind te verwekken als je een van de drie grote olympische goden bent en dan heb ik het nog geen eens over het feit gehad dat Percy een grote voorspelling op zijn geweten heeft dat wel het einde van de wereld kan betekenen. Deze vijf boeken zijn meer en deels aparte verhalen die samen een groot verhaal vormen zo zorgt het ervoor dat het niet langdradig wordt en je eigenlijk een beetje afleveringen kijkt van een tv-serie waar je toe werkt naar the season finale.

De Percy Jackson serie is duidelijk mijn favoriete boekenserie omdat de karakters zo natuurlijk zijn, ze voelen echt als tieners aan op de manier hoe ze praten, de keuzes die ze maken en hoe beïnvloedbaar hun eigenlijk zijn. De boeken zijn hilarisch, spannend en leerzaam vanwege alle Griekse mythes die je leert van Zeus tot Kronos . Ook vind ik het enorm fijn dat liefde niet bepaald een groot onderdeel van de boeken zijn omdat ik altijd wel vind dat liefde vaak bij fantasie boeken afleid van het verhaal. De boeken zijn makkelijk te volgen met of zonder de moeilijke Griekse benamingen en zijn de boeken ook wel voor elke leeftijd geschikt.

Percy neemt je mee in een wereld waar je niemand kan vertrouwen, zelfs je familie niet maar hij laat je ook zien dat familie niet per se hetzelfde bloed hoeft te hebben, dat je door vertrouwen, liefde en spannende avonturen zo’n goede band kan krijgen dat je alles voor deze mensen zult overhebben. Percy en zijn vrienden laten je zien wat er nou echt belangrijk in het leven kan zijn op het gebied van familie en vrienden.

Laat je meenemen in de betoverende maar ook gevaarlijke wereld van Percy Jackson, als je tenminste durft want als je eenmaal weet dat je een Halfbloed kind ben dan is er geen weg meer terug uit je hedendaagse leventje.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *