Een

 

 

Een

 

Titel: Een

Auteur: Sarah Crossan

Uitgeverij: Pepper books

Bladzijdes: 420

Bindwijze: softover

 

 

 

 

 

Grace en Tippi zijn een Siamese tweeling van bijna zeventien die niet anders weten dan dat ze samen zijn. Hun leven verandert echter drastisch wanneer ze niet langer thuis les kunnen krijgen, maar naar de lokale middelbare school moeten. Daar ontkomen ze niet aan gestaar en gepest, maar ontdekken ze ook dat anders zijn soms voordelen heeft. Wat ze echter nog niet weten is dat ze een hartverscheurende beslissing moeten nemen; een beslissing die hun leven nog ingrijpender zal veranderen.

 

Ik heb dit boek gelezen voor boekenclub in de wolken . Ik neem altijd een beetje dezelfde thema boeken maar, toen Inge zei dat we ook een keertje uit ons comfort moesten stappen heb ik dit boek gekozen en ik moet je zeggen dat ik daar ontzettend blij mee ben dat ik dat gedaan heb.

Dit boek is qua schrijfstijl heel anders dan de boeken die ik normaal lees.  Vanuit het perspectief van Grace is het hele boek geschreven in “free verse”, de vrije versvorm. Dat is een moderne dichtkunst zonder rijm en zonder regelmatige opbouw, maar toch weet Sarah Crossan er in dit boek een eigen ritme in te verwerken en ik vind het zo mooi. Als dyslect zijnde is dit ook heel fijn!

Het verhaal is heel indrukwekkend en blijft zeker achter. Het is origineel want je leest niet zo snel boeken over een Siamese tweeling. Je leest het uit de ogen van Grace en daarom ben ik soms ook wel benieuwd hoe sommige situaties voor Tippi zijn geweest. Al met al heb ik enorm genoten van dit boek! Het boek heeft trouwens de Dioraphte literatour prijs 2017 gewonnen voor beste vertaald boek.

Ga dit boek lezen je bent er zo doorheen!

Delen

2 reacties

  1. Vivian zegt:

    Ik heb ‘m al klaargelegd om snel te gaan lezen, ben er zo benieuwd naar! Alleen, mijn uitgave heeft meer dan 400 bladzijden, hoezo heeft de jouwe er maar 240?! :O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *