Sneeuw als As

 

Titel: Sneeuw als as

Auteur: Sara Raasch

Uitgeverij: HarperCollins

Bladzijdes: 384

Bindwijze: softover

 

Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn. 

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen. 

Dit verhaal is nu echt een fantasieverhaal. Een grote zoektocht naar een magisch medaillon blijkt niet zo eenvoudig te zijn als Meira denkt.

Meira is echt een geweldig personage! lekker eigenwijs en enorm koppig! Luisteren is ook niet een van haar sterkste kwaliteiten maar een schat van een meid is ze wel.

Het verhaal wordt opgebouwd qua spanning. In het begin krijg je namelijk veel informatie en als je dat eenmaal gelezen hebt kan je het boek niet meer wegleggen!

Wisten jullie dat Sara Raasch dit boek schreef toen ze 12 was? Ze schrijft lekker want je kan het boek niet weg leggen, in elk hoofdstuk gebeurd wel iets. Er zitten veel plottwisten in en veel daarvan zijn voorspelbaar maar ook veel niet.

De cover is echt zo mega mooi, en het is aaibaar en dat is altijd goed! Deel 2 is ook al uit, gelukkig want ik wil meteen door!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *