De negen kamers

 

Titel: De negen kamers

Auteur: Peter- Paul Rauwerda

Uitgeverij: Lemniscaat

Bladzijdes: 200

Bindwijze: Hardcover

 

Jonas heeft al tijdenlang vreselijke hoofdpijnen. Juist op het moment dat hij alleen thuis is, worden ze vrijwel ondraaglijk en gebeuren er rare dingen. ’s Nachts wordt er ingebroken en de inbreker laat een groot boek achter over een huis dat onverwacht verschijnt. Als later op de dag eenzelfde huis op een braakliggend veldje opdoemt, is zijn nieuwsgierigheid gewekt en besluit hij naar binnen te gaan. Terwijl zijn hoofd bonkt, zwerft hij door de kamers van het mysterieuze huis waar zich gebeurtenissen en verhalen ontrafelen die heen en weer deinen tussen droom en werkelijkheid 

Soms heb je van die boeken die je met geen ander boek kan vergelijken en waarvoor je niet genoeg woorden hebt om het te beschrijven. De negen kamers is dan ook een roman waarvan het einde niet te voorspellen is: iets heel anders dan je gewend bent van een young adult-boek. Ruwerda’s boek is literairder dan het gemiddelde young adult-boek. Daarom was het voor mij misschien moeilijk om er echt in te komen.

Het hoofdpersonage is een jongen die ik heel erg heb zien veranderen, van een onzekere jongen naar iemand die zegt waar het op staat en lef toont!

Ik had best veel moeite om dit boek te lezen, juist omdat het zo origineel is. Ik probeerde namelijk overal wat achter te zoeken en daardoor raakte ik erg in de war en snapte ik er soms niks meer van. Dus voor mijn dyslectische fans een tip: lees gewoon, laat het lekker over je heen komen en laat je fantasie de vrije loop.

Peter Paul Ruwerda verdient het wat mij betreft om met De negen kamers de Dioraphte Literatour Prijs te winnen! Stemmen kan via literatour.nu

Heb jij het boek al gelezen? wat vond jij ervan?

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *