Fangirl

 

Titel: Fangirl

Auteur: Rainbow Rowell

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 336

Bindwijze: Softcover

 

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is. 

Meestal pak ik niet zo snel dikke boeken. Maar toen ik deze voorkant zag trok die me meteen aan, en nee je hoeft niet zelf een fangirl te zijn om dit boek te lezen, maar een fangirl van dit boek wordt je zeker!

Cath is een enorme fangirl van Simon Snow en dat is een boek karakter. Hierdoor is ze liever in de wereld waarin Simon leeft dan in de echte wereld. Ze is een erg onzeker meisje, zeker als je haar vergelijkt met haar tweelingzus Wren die juist helemaal niet op haar zus lijkt. Dit is erg leuk om te lezen. Toch vind ik Cath, waar het verhaal om draait, ook echt het leukste personage van dit boek. Ze is erg herkenbaar voor veel meiden, lief en behulpzaam en gek van een bepaalde fandom.

De schrijfstijl van Rainbow Rowell is heerlijk! gewoon lekker eenvoudig. Hierdoor vergeet je helemaal dat het zo’n dik boek is, want voor ik het wist was die uit. In het boek lees je ook stukjes over Simon Snow. Ik vond dit niet zo interessant of leuk. Ik weet niet of dat komt omdat het stukjes zijn of omdat je helemaal in het verhaal zit.

Ik vond het boek echt leuk! Het maakte mij aan het lachen en ik werd al vrolijk als ik het boek oppakte. Ik weet dat Rainbow Rowell nog meer boeken heeft geschreven en die wil ik snel gaan lezen. Rainbow Rowell staat nu in mijn lijstje favoriete schrijvers.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *