Balseizoen

 

Titel: Balseizoen

Auteur: Jonah Lisa Dyer

Uitgeverij: Harpercollins

Bladzijdes: 352

Bindwijze: Softcover

 

Megan houdt van voetballen; het is haar grote droom om met haar team mee te doen aan de Olympische Spelen. Waar ze beslist níét van houdt zijn zijden jurken en een reverence leren maken. Wanneer haar moeder haar en haar tweelingzus in het geheim opgeeft als debutante voor het balseizoen, is ze dan ook furieus. Weigeren heeft echter geen zin, en dus komt ze terecht in een wereld van buigingen, ballroomdansen en een heleboel vuile spelletjes…

Toen ik deze cover zag moest ik heel hard lachen. Deed mij een beetje denken aan de film The Prinses Diary. Waarbij Mia ook beetje tegen haar wil een prinses wordt en dat gevoel had ik dus ook bij dit boek. Maar toen ik begon te lezen leek het boek ook veel op de Selectie. Megan moet een goede debutant worden wat haar familie zou kunnen helpen.

Megan is de persoon waar het boek over gaat. Ze heeft een tweelingzus die haar heeft opgegeven als debutante. Megan leeft voor voetbal maar dat is erg moeilijk te combineren. Ze is dus een sportieve meid en heeft wel haar mondje bij zich.

Ik vond het boek minder leuk dan ik verwachtte en had er moeite mee om het te lezen. Niet vanwege de schrijfstijl, want die is gewoon fijn, maar het verhaal was erg eentonig. Terwijl ik deze recensie schrijf moet ik ook hard nadenken hoe het boek ook al weer gaat. Dat is ook geen goed teken.

Ik vond het thema van het boek wel leuk en het idee was goed bedacht maar helaas was het geen boek voor mij.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *