Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

 

Titel: Simon VS. De verwachtingen van de rest van de wereld

Auteur: Becky Albertalli

Uitgeverij: Blossom Books 

Bladzijdes: 272 

Bindwijze: Softcover 

 

Simon Spier is zestien jaar, is fan van Harry Potter, heeft een boel toffe vrienden, speelt in de schoolmusical en valt op jongens. Dit laatste feitje heeft hij alleen nog maar vertelt tegen Blue, zijn online crush waar hij dagelijks mee mailt. Hij weet niet hoe Blue eruit ziet, maar hij weet wel dat Blue bij hem op school zit. Blue is zijn geheim, maar dit kan openbaar worden gemaakt wanneer een klasgenoot op hem afstapt en hem chanteert met de mailtjes. Simon staat steeds meer onder druk. Moet hij uit de kast komen en tegen iedereen vertellen dat hij homo is? Maar waarom zou je eigenlijk je seksualiteit moeten verantwoorden?

Wat heb ik mij rot gelachen met dit boek zeg. Echt Simon ik hou van je!

Om te beginnen heeft het boek van Becky Albertalli een super leuke schrijfstijl! In het boek worden veel emails verstuurd tussen Blue en Simon, deze emails zitten tussen het verhaal verwerkt, dit is echt super leuk gedaan! Het voelt echt alsof je zelf die emails ontvangen hebt! Verder worden in het verhaal gebruik gemaakt van veel populaire series en dingen zoals Tumbler, waardoor het verhaal zou kunnen gebeuren terwijl je het leest!

Je leest uit de ogen van Simon en je gaat heel snel al voelen en denken zoals hem. Hij gaat door een moeilijke periode van zijn leven heen en jij bent daar in principe gewoon bij.

Simon heeft een hechte vriendengroep waar je veel over te weten komt. Dat vind ik ook zo bijzonder om te lezen, het gaat in het gehele boek over het vinden van je eigen identiteit en vrienden zijn daar zo belangrijk bij.

De cover is super mooi. Het heeft een voelbare kaft en het boek is beschikbaar in 2 verschillende kleuren ! GO VOOR DIVERSITEIT!!! Ik zelf heb de blauwe kaft genomen destijds. Maar nu ik het boek heb gelezen had het voor mij niet uitgemaakt.

Dit boek is echt een boek om zelf verliefd op te worden. Ik ben namelijk verliefd op blue, verliefd op Simon, verliefd op Simon zijn vrienden. Eigenlijk vind ik gewoon dat je dit boek gelezen moet hebben. Dus GA LEZEN! En trouwens ik ben uit de kast gekomen als een echte Simon lover!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *