We zijn allemaal moleculen

 

Titel: Wij zijn allemaal moleculen

Auteur: Susin Nielsen

Uitgeverij: Lemniscaat

Bladzijdes: 217

Bindwijze: Hardcover

 

De hoogbegaafde Stewart is sociaal gesproken – laten we het voorzichtig zeggen – wat onhandig. Ashley daarentegen is de populaire beauty queen, die, behalve met haar vrienden die daar rondlopen, werkelijk níéts met school en studeren heeft. Zij kan zich dan ook geen grotere ramp voorstellen dan dat Stewart en zijn vader bij haar en haar moeder in huis trekken. En alsof het allemaal al niet moeilijk genoeg is, blijkt Ashleys droomvriendje een heel andere jongen te zijn dan ze zich had voorgesteld, en komt haar grote geheim uit… Haar leven is voorbij, denkt ze. Maar dan heeft ze buiten Stewart gerekend.

Toen ik dit boek als recensie-exemplaar kreeg en ik de achterkant las, en de eerste zin las was ik gelijk verkocht! Al mijn pedagogische bellen gingen meteen rinkelen toen ik las dat de hoofdpersoon hoogbegaafd was. Ik vind hoofdkarakters die toch iets anders zijn dan “normale” mensen iets interessanter dit komt denk ik ook door mijn studie 😉 (Pedagogiek)

Stuward is dus hoogbegaafd en niet zo makkelijk in de omgang, wat in het boek moeilijke situaties laat zien maar ook grappige momenten. In het gehele boek heb ik echt een zwak voor Stuward. Zijn eigen unieke persoonlijkheid maakt hem echt om op te eten. In het boek heb je nog een hoofdpersoon namelijk Ashley. Het populaire meisje dat haar mooie leventje maar al te graag voor zichzelf houd. Een meisje dat zelf moet leren van haar fouten.

Ondanks dat het lijkt of het boek erg voorspelbaar is wist het mij toch te verrassen. De schrijfstijl is ook eenvoudig dus het leest snel en makkelijk weg. Het verhaal is ook erg uniek. Het is misschien wel een beetje voorspelbaar hier en daar maar dat maakt het niet minder leuk.

De cover vind ik trouwens opvallend en valt dus lekker op tussen al die donkere covers met een titel wat ook naar mijn mening de mooiste quote uit het boek is!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *