Vermist

vermist

 

Titel: Vermist

Auteur: Helen Vreeswijk

Uitgeverij: Best of Ya

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Softcover

 

Zoals vele van jullie weten is Helen Vreeswijk 31 oktober 2016 overleden. Ik was net klaar met het schrijven van een recensie toen ik dit nieuws hoorde. Het overlijden van Helen heeft niks veranderd aan de recensie.

Helen is mijn favoriete Nederlandse schrijfster. Ze heeft al vele spannende verhalen geschreven die ze baseerde op waargebeurde verhalen waaraan ze heeft gewerkt toen ze nog bij de recherche werkte. Dit verhaal daarin tegen is erg anders dan dat je van Helen gewend zult zijn. Maar is dat meteen erg? Nee echt niet! Het eerste deel is spannend, avontuurlijk, origineel en met een enorme cliffhanger. Dit wordt Helen Vreeswijk haar eerste trilogie.

Ik moet toegeven dat ik de eerste 50 bladzijdes een beetje in de war raakte van alle namen die erin voorkwamen. Later werd het verhaal meer gericht op de meiden die in het verhaal zitten. Hierna was het duidelijker en fijner om te lezen.

Op de achterkant van het boek lijkt het net of het boek alleen over Anouk gaat maar schijn bedriegt. In dit verhaal zitten meerdere hoofdpersonen en wordt er niet verteld uit een ik perspectief. Het verhaal wordt hierdoor erg spannend verteld.

De schrijfstijl van Helen is super fijn. Het boek heeft een redelijk groot lettertype en er worden makkelijke woorden gebruikt. Het enige wat een beetje ingewikkeld is zijn al die namen. Niet alleen van de hoofdpersonages maar ook van de stamleden.

Ondanks dat Helen nu overleden is en de trilogie niet wordt afgemaakt vind ik het een super leuk boek. Ik hoop dat een andere schrijver het verhaal nog kan afmaken maar als dat niet kan gewoon je eigen einde fantaseren.

Delen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *