Julie Kagawa in Nederland 2016

Julie Kagawa was in Nederland! En dankzij HarperCollins mocht ik haar interviewen!

 

Ik was vrijdag 30 september  een beetje heel erg te vroeg in boekhandel Stumpel. Geen probleem dacht ik, kan ik nog lekker in de boekhandel snuffelen. Niet wetende dat Julie er al was. Ze had een interview gepland staan die helaas niet doorging. Ik was al super zenuwachtig omdat ik van mezelf weet dat mijn Engels niet echt goed is en alles wat ik zou vragen goed ingestudeerd was. Dus toen Julie daar al stond en ik mij alvast voorstelde dacht ik tsja ze zal mij toch wel begrijpen… toch? Uiteindelijk sprak ik met Julie hoe haar verblijf dit jaar was en wat ze al gedaan had. Vol enthousiasme vertelde ze over dat ze gisteren in een boekhandel was in Zwolle (Waanders in de Broeren) die zich heeft gevestigd in een kerk waarbij botten onder de kerk gevonden waren. Dit vond Julie helemaal geweldig en dat kon je echt merken aan de manier hoe ze erover praatte.

15304037_1226772297393035_1267919477_o

Toen alle bloggers aanwezig waren begonnen we met vragen stellen die we hadden voorbereid, of die opeens in je op kwamen. Mijn vragen waren :

 1. Hoelang duurt het om een boek te schrijven?

Julie: Dit duurt meestal zo’n 3 tot 5 maanden, ik schrijf hiervoor ook duizend woorden per dag.

 

 1. Hoe kom je op de ideeën van je boeken?

Julie: Ik haal m’n ideeën overal vandaan, alles inspireert mij wel, ik ben namelijk ook een grote nerd dus kijk veel anime en speel veel videogames.

 

 1. Wat is je favoriete stuk in een van je boeken?

Julie: Dat komt toch echt wel uit mijn Iron serie, namelijk op het einde van de IJzerkoning dat stukje dat hij haar naar de boom brengt (als je het boek gelezen hebt weet je waar ik het over heb)

 

 1. Zijn sommige karakters gebaseerd op mensen in je omgeving?

Julie: In sommige zit wel een ex-vriendje die ik dan expres laat sterven, maar mijn karakters zijn voornamelijk gebaseerd op animefiguren.

 

 1. Heb je nog rare gewoontes voor, tijdens of na het schrijven van een boek?

Julie: Ik drink altijd cafeïne, Pepsi Max is mijn favoriet. Ik drink hier zoveel van tijdens het schrijven dat er stapels flessen naast mijn bureau staan.

 

 1. Wat vind je zelf leuk om te lezen?

Julie: Leigh Bardugo vind ik een toffe schrijfster maar ik lees voornamelijk veel fantasie.

 

 1. Wat zou je kiezen? Julie kiest het dik gedrukte.

Thee of koffie

Kat of hond

Winter of zomer

Zoet of zuur

Zon of regen

 

Na het bloggers momentje ging het verder met de Q&A voor iedereen. Hierbij stelde Lindsey, blogger van “Burn my book”, de vragen. Ik kon hierbij helaas niet meer aanwezig zijn omdat ik meteen naar huis toe moest om s’ avonds Julie weer te ontmoeten in Alphen aan de rijn.

15271485_1226772344059697_1479255318_o

In Alphen was het gezellig druk. Hier begonnen we ook met een kleine Q&A waarna we meteen in de rij gingen staan voor handtekeningen.

Ik heb nog gevraagd of ze volgend jaar terug komt. Hier durfde ze nog geen antwoord op te geven, maar als het aan Nanouk van HarperCollins ligt zeker wel !

 

15302461_1226772384059693_853014015_o

Delen

2 reacties

 1. ReadInge zegt:

  Hahahahah een ex-vriendje die ze expres laat sterven? Oh geweldig, dat had ik namelijk niet achter haar gezocht. Ze was zo’n lieve vrouw toen ik haar ontmoette 😀

  Leuk interview zeg! Ik was trouwens ook in Alphen aan den Rijn aanwezig. Ik heb je daar alleen niet gezien helaas.

  • joelle zegt:

   Ja geweldig hè! Ze vertelde afentoe dingen waarbij ik dacht nee joh jij !!

   Oh jammer! Je mag altijd hoi zeggen als je mij ziet vind ik altijd leuk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *