Hex

hex

 

Titel: Hex

Auteur: Thomas Olde Heuvelt

Uitgeverij: Luitingh – Sijthoff B.V.

Bladzijdes: 352

Bindwijze: Softcover

 

 

Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken…   

Het boek gaat over de mensen uit het plaatsje Beek, maar als je hoofdkarakters moet noemen zou dat toch de familie de Graaf zijn, bestaande uit vader Stefan, moeder Jolanda en zonen Timo en Max. Iedereen in het dorp weet van het bestaan van de Wylerheks en hebben ermee geleerd te leven, maar Timo (een jongen van 17) is een blogger en wil via zijn blog het mysterie rond Katharina van Wyler (de heks) oplossen, dit doet hij samen het een aantal vrienden. Dit gaat op een gegeven moment volledig mis waardoor er verschrikkelijke dingen gebeuren in het dorp en dat er zelfs praktijken gebeuren die 300 jaar geleden in het leven van Katharina ook gebeurden.

Als je Beek verlaat krijg je zelfmoordneigingen dus daarom verlaat niemand het dorp, maar ook mensen die er nieuw komen wonen kunnen niet meer weg. Op een gegeven moment worden Katharina haar ogen en mond geopend en op dat moment word het heel erg heftig in het dorp. Er gebeurt zoveel, mensen plegen zelfmoord, vermoorden mensen waarvan ze denken dat zij schuldig zijn aan alle ellende en als laatste gebeurt er precies hetzelfde als ten tijde toen Katharina nog leefde. Maar dat einde verklap ik niet.

De schrijfstijl is erg goed om te lezen en je wordt zo opgenomen in het verhaal dat het moeilijk is om het boek weer neer te leggen. Je wilt gewoon weten wat er allemaal gaat gebeuren.

De cover vind ik heel toepasselijk en spannend tegelijk, het heeft alles wat het boek beschrijft. De titel van het boek HEX staat voor de organisatie die alles in de gaten houd, maar ook waar Katharina van Wyler zich bevind, zodat ze alles voor de buitenwereld verborgen kunnen houden.

Ik vind het een heel spannend en realistisch boek, iets wat nu ook in de wereld zou kunnen gebeuren omdat mensen zich nu ook laten beïnvloeden door personen of gebeurtenissen en zich helemaal laten meeslepen hierdoor. Het is goed te lezen en het is inderdaad zoals bekende thrillerschrijvers zeggen, griezelig, pakkend en origineel.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *