Belevenissen van een buitenbeentje

belevenissen

 

Titel: Belevenissen van een buitenbeentje

Auteur: Andrea Portes

Uitgeverij: Harper collins

Bladzijdes: 320

Bindwijze: Softcover

 

 

Kennen jullie de film “Mean Girls”? Toen ik dit boek las moest ik meteen aan die film denken. Het populaire groepje waar iedereen bang voor is en niets liever doet dan andermans leven zuur te maken. Het megabrein achter alles is Becky, maar dat is niet de hoofdpersoon van dit verhaal. 

Anika is de hoofdpersoon en hoort bij het groepje van Becky. Ondanks dat is ze superpopulair en gaat het erg goed op school met haar, ze is niet blij met wat ze allemaal doet en met de keuzes die ze maakt. Het is mooi om een vergelijking te maken met Anika in het begin van het verhaal en aan het eind.

Weten wie je echte vrienden zijn is wel het hoofdthema van het verhaal, vind ik. Moet je altijd jezelf veranderen om vrienden te krijgen.

De schrijfstijl is erg YA. Waarom? Nou de schrijfster gebruikt veel woorden die jongeren gebruiken, ze omschrijft heel goed hoe het nu precies op een middelbare school in elkaar zit. Sommige dingen herken je wel uit je eigen middelbare schooltijd, wat ik erg leuk vind aan het boek! Hier en daar moet ik wel toegeven zitten er woorden bij waarvan ik dacht “Huh” wat betekent dat nu weer, maar daar hebben we gelukkig google nog voor.

Een erg leuk licht tussendoor boek !

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *