Aan alle jongens van wie ik hield

aan-alle

 

Titel: Aan alle jongens van wie ik hield

Auteur: Jenny Han

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 319

Bindwijze: Paperback

 

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. 

Het verhaal wordt verteld uit het oogpunt van Lara Jean. Ze is 16 jaar en iedereen zou zich in haar kunnen verplaatsen toen je zelf die leeftijd had of nog hebt. Ze is namelijk echt een puber die veel herkenbare momenten en kenmerken met zich mee brengt. En het grootse dilemma wat erg speelt rond deze leeftijd, is namelijk JONGENS. Ze is heel erg betrokken met haar familie, zeker naar het overlijden van Lara Jean haar moeder. Ze leeft nu met haar vader en 2 zussen. En ook dit is weer erg grappig om te zien want je hebt altijd een haat liefde relatie met je zusje (uit ervaring) en daarom vind ik echt het jongere zusje Kitty een geweldig personage.

De schrijfstijl van Jenny Han is erg fijn en makkelijk te begrijpen hierdoor zou je het boek ook zo uit kunnen hebben. Het is namelijk erg moeilijk om dit leuke, grappige en herkenbare boek opzij te leggen.

Ik vind dit boek een echt feel good boek! Ik werd er tijdens het lezen zo vrolijk van. Heb veel moeten lachen en zie Lara Jean als een van mijn favoriete boekvriendinnen! In het boek kom je vele awkward momenten tegen die je misschien zelf ook wel heb meegemaakt.

 

Deel 2 is net uitgekomen en kan dus gelukkig meteen verder !

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *