Mislukt

misluktTitel: Mislukt

Auteur: Iris Boter

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 255

Bindwijze: Paperback

 

Zou jij het verleden veranderen als je dat kon??
Loïs krijgt die kans – maar tegen welke prijs?

Loïs zit op de kunstacademie. Niemand mag haar goed verborgen geheim weten en daarom houdt ze iedereen op afstand. Zelfs die lieve en leuke Giel.
Als Loïs haar studentenkamer uit moet, biedt Giel aan om te helpen en dan blijkt dat hij haar wel ziet zitten. Loïs vindt het doodeng en geweldig tegelijk. Al snel vindt ze een kamer bij mevrouw De Vogel in huis. Maar er gebeuren vreemde dingen: de kat lijkt haar te herkennen en Loïs kan opeens prachtig pianospelen, zonder dat ze dat ooit geleerd heeft.

Door Giel breekt er een andere tijd aan. Loïs bloeit helemaal op. Liefde is niet zo moeilijk als ze dacht. Toch mag hij nog steeds niet te dichtbij komen, maar hoelang blijft hij dat accepteren? Dan valt Loïs van de trap en wordt alles anders. Alles.

 

Lois voelt zich mislukt. Mislukt omdat ze littekens heeft van een verbranding op haar 3e. Mislukt omdat het haar niet wil lukken met Giel, door haar onzekerheid. Ze voelt zich op verschillende manieren mislukt. Ik had echt medelijden met Lois en werd zo blij toen ze eindelijk voor zichzelf opkwam als ‘Emma’.

 

Ik had nog nooit een boek van Iris Boter gelezen. Ik wist dus niet hoe haar schrijfstijl precies was. Ik vond het een fijne stijl. Je las lekker door en er werd genoeg afgewisseld tussen spanning, romantiek e.d. Geen moeilijke worden en moderne taal dus makkelijk weg te lezen. Ik vond de opbouw best goed maar in het begin nogal veel en redelijk langdradig…hierdoor kwam ik niet direct in het verhaal. Wel moet ik de schrijfster nageven dat het een goed bedacht onverwacht einde had. Dat had ze overigens wel iets beter mogen spreiden over het verhaal; het begin en midden waren voorspelbaar en af en toe wat saai met daartegenover het einde: onverwacht. en vol gebeurtenissen. Ik vond dat er teveel dingen te snel achter elkaar gebeurde hierdoor raakte ik in het begin het overzicht snel kwijt. Toen ze in het lichaam van Emma was vond ik dat gedeelte van het verhaal duidelijker. Het verhaal wordt geschreven vanuit de ik figuur. Het boek heeft mij wel in de war gebracht maar ook dit kwam door de vele gebeurtenissen in het boek. had hem liever wat uitgebreider gehad.

Al met al geef ik het boek mislukt uiteindelijk 3 sterren. Ik had toch meer moeite met het verhaal te begrijpen dan dat ik het voor mijn plezier aan het lezen was.

Wat ik wel een mooie quote vond en graag met jullie wil delen was:

“Het enige wat echt was, was het moment waarop je nu leefde. Je verleden is maar een verhaal.”

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *