De Grisha triologie

 

de grishaTitel: De Grisha triologie

Auteur: Leigh Bardugo

Uitgeverij: Blossom books

Bladzijdes: deel 1: 340 deel 2: 411 deel 3: 387

Bindwijze: Hardcovers

 

Het verhaal speelt zich af in het oude Rusland en gaat over Alina en Mal. De twee worden omgeven door vijanden en monsters die azen op mensenvlees. Alina gaat naar het koninklijk hof en wordt daar opgeleid als lid van de Grisha. Dit is de magische elite waarvan de mysterieuze Darkling de leider is. Hoe langer ze traint bij de elite, des te meer ze te weten komt over de geheimen rondom de Grisha

 

Ik vond deel 1 best leuk. Het verhaal vond ik erg uniek en het was erg spannend. Helaas vond ik de andere twee boeken weer erg tegenvallen. Dit kwam niet omdat het verhaal mij niet meer boeide maar omdat er zoveel extra personen bij kwamen dat ik het totaal niet meer wist wie, wie was. Dit kwam ook nog omdat het niet de eenvoudigste namen waren, het boek speelt zich namelijk af in Rusland, en Leigh gebruikt hierdoor veel Russische namen maar ook veel Russische woorden. Dit werd te ingewikkeld voor mij waardoor ik me met veel moeite door het boek moest worstelen.

De personages in het boek waren erg interessant, en dan benadruk ik Alina, Mal, De duisterling en Nicolai want de rest ben ik alweer vergeten. Alina kan je wel categoriseren bij de sterke vrouwen want Wauw dat is ze. Je ziet haar echt groeien in het boek van onzeker meisje naar sterke volwassen vrouw.

Ik wil dit boek aan de ene kant wel aanraden maar ook weer niet. Dus lukt het voor je om met veel extra personages te lezen die ook nog moeilijke Russische namen hebben dan Ja probeer het maar! Heb je dyslexie of herken je het en hou je ook niet van de vele personages dan raad ik hem echt af.

Delen

Eén reactie

  1. Vivian zegt:

    Ik heb deel een in de kast staan en moet ‘m nog proberen, maar er is wel iets wat me een beetje tegenhoudt en waarschijnlijk komt dat doordat het me zo ingewikkeld lijkt haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *