Voor jou

 

voor jou

 

Titel: Voor jou

Auteur:  Jojo Moyes

Uitgeverij: Fontein

Bladzijdes: 432

Bindwijze: Softcover

 

 Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. 

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Ik zit bij de leesclub in de wolken en heb daar voor dit boek gekozen en heb daar geen moment spijt van gehad!

Bij de hoofdpersoon Louisa kan ik wel echt zeggen dat zij jou beste vriendin word! Zij heeft echt een geweldig leuk karakter. De manier waarop ze reageert, de manier hoe ze doet, ik kan niks anders zeggen dan dat ze een super leuk persoon is. Ook moet ik eerlijk toegeven dat ik Will (de andere hoofdpersoon) ook geweldig vind ondanks zijn humor heeft hij een geweldige zachtaardige kant waar je echt verliefd op kan worden.

Het boek heeft een super fijne schrijfstijl. Ik had nog nooit eerder een boek van Jojo Moyes gelezen, maar nu ik dit boek gelezen heb weet ik dat ik makkelijk door het boek heen kon komen ondanks dat het niet echt een Young adult boek is! De enige woorden waar ik moeite mee had waren medische termen maar tsja ik studeer dan ook niet voor dokter dus heb die woorden meteen overgeslagen. Gelukkig worden die woorden ook uitgelegd in de tekst dus snapte ik het toch.

Als ik de vraag krijg ‘Maar Joëlle waarom moet ik het boek nu lezen?’

Omdat het een heerlijk feelgood boek is waar je hier en daar een traantje bij weg pinkt. Een boek dat als het klaar is je gewoon wil knuffelen en voldaan weg legt.

★★★★

Wist je trouwens al dat dit boek verfilmd is !!!! Hij komt 16 juni in de bios ! Ik kan niet wachten!

 

Delen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *